.

S-a facut impartirea ministerelor

Distribuie prietenilor tai!

In fruntea guvernului ar urma sa fie Florin Cîţu, care e sustinut de PNL, UDMR si USR PLUS. Dacian Ciolos, care isi dorea postul de sef ale executivului, si era dat ca favorit, ar fi pierdut lupta.

Cele trei formatiuni au agreat viitoarea structura a guvernului si functiile de conducere din Parlament. Sefia Senatului va reveni USR PLUS, iar postul de presedinte al Camerei Deputatilor revine PNL, mai exact lui Ludovic Orban.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat vineri că PNL, USR PLUS şi UDMR au convenit asupra structurii Guvernului şi a funcţiilor de conducere din Parlament.

“Astazi, cele trei formatiuni politice au ajuns la o intelegere in ceea ce priveste constituirea Guvernului, structura Guvernului si, de asemenea, pozitiile care vor fi ocupate de cele trei formatiuni politice pentru cele mai importante functii în stat. In ceea ce priveste functiile cele mai importante in stat, este candidatul la functia de prim-ministru sustinut de UDMR, USR PLUS si PNL. In ceea ce priveste cele doua pozitii de presedinte de la Parlament, presedintele Senatului va apartine unui candidat din partea USR PLUS, presedintele Camerei Deputatilor unui candidat din partea PNL” – a declarat Orban dupa negocierile maraton desfasurate la Vila Lac.

Interesant:   USR-istii isi aleg noul presedinte

Structura guvernului

Viitorul guvern va avea 18 ministere si va fi condus de doi vicepremieri. PNL isi adjudeca 9 ministere – Aparare, Finante, Externe, Interne, Educatie, Energie, Agricultura, Munca si Cultura. USR PLUS va lua 6 ministere – Justitie, Transporturi, Sanatate, Fonduri Europene, Cercetare, Economie, iar UDMR va avea trei ministere: Dezvoltare si lucrari publice, Mediu si Sport.

“Contrar a ceea ce probabil credeau multi ca va fi o negociere dificila, dură, cu certuri, iata ca, dupa negocieri, am reusit sa oferim o structura de Guvern supla, cu 18 ministere” – a declarat Dacian Ciolos.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.