.

Ruşii se pregătesc să îmblânzească vremea pentru parada de Ziua Victoriei

Distribuie prietenilor tai!

La Moscova sunt pregătiri intense pentru marea paradă militară din Piaţa Roşie, cu ocazia împlinirii a 74 de ani de la înfrângerea Germaniei naziste, pe data de 9 mai. Dar meteorologii au veşti proaste pentru organizatori, oficiali şi militari: în ziua paradei sunt anunţate ploi şi vânt puternic. Astfel încât au intrat în scenă specialiştii responsabili de controlul fenomenelor meteo, care încearcă prin metode numai de ei cunoscute, să aluge norii de ploaie de pe cerul Moscovei. Potrivit presei ruse, în acţiune vor intra forţele speciale de aviaţie care au rolul de a controla fenomenele meteo prin lansarea de rachete anti-grindină şi de a devia norii grei de furtună care se îndreaptă spre capitala Federaţiei Ruse.

La parada de 9 Mai sunt aşteptaţi să defileze 13.000 de militari ruşi, iar prin faţa tribunei oficiale în care se va afla preşedintele Vladimir Putin vor trece 130 de maşini blindate şi tancuri şi 74 de aeronave.

Interesant:   Printul Charles a primit 1 milion de lire sterline de la fratii lui Bin Laden

Nu este pentru prima dată când autorităţile de la Moscova intervin cu mijloace militare pentru a îmblânzi vremea rea, în perioada paradei militare de 9 Mai, aceste operaţiuni fiind destul de frecvente şi în perioada Uniunii Sovietice.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.