.

Rusii nu se dau dusi din Transnistria

Distribuie prietenilor tai!

Presedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut din nou retragerea trupelor ruse de pe teritoriul tarii. In replica, administratia de la Kremlin afirma ca Maia Sandu a lansat un apel iresponsabil.

Maia Sandu, castigatoarea alegerilor prezidentiale din Republica Moldova, a spus, intr-un interviu, ca militarii rusi din Transnistria trebuie inlocuiti cu o misiune civila sub mandatul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa – OSCE. Maia Sandu a  că nu există niciun acord semnat de Republica Moldova prin care să fie permisă staţionarea grupului operativ al forţelor ruse în regiunea transnistreană, precum şi a muniţiei militare. ‘Obiectivul nostru este să obţinem retragerea forţelor ruse de pe teritoriul Moldovei’, a subliniat ea.

Plecarea trupelor rusesti de pe teritoriul Moldovei a fost intotdeauna ceruta de statul moldovean. Si va fi si de acum înainte. Vom continua sa cerem sprijinul ONU si al altor organizatii internationale,al OSCE, pentru a gasi modalitatea de a realiza acest lucru” – a declarat Maia Sandu.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Moscova sustine ca militarii rusi nu sunt forta de ocupatie, ci sunt trupe de mentinere a pacii, in cadrul acordului de pace semnat in 1992 si care a pus capat conflictului armat dintre Chisinau si Transnistria, in care au murit peste o mie de oameni. Maia Sandu a reamintit insa ca nu exista niciun acord semnat de Republica Moldova prin care sa fie permisa stationarea grupului operativ al fortelor ruse in regiunea transnistreana sau stationarea munitiei militare. “Obiectivul nostru este sa obtinem retragerea fortelor ruse de pe teritoriul Moldovei” – a subliniat presedintele-ales al Republicii Moldova.

Intrebat, la Moscova, cum comenteaza aceasta declaratie, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a calificat drept ”iresponsabil” apelul lansat de Maia Sandu. “Mi-e greu sa spun la ce s-a referit dna Sandu cand a cerut retragerea trupelor ruse de mentinere a pacii. Este putin probabil ca acest lucru sa ajute la o solutionare si sa putem accepta astfel de cereri, destul de iresponsabile” – a replicat Serghei Lavrov.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.