.

Rușii au ocupat centrala de la Cernobîl

Distribuie prietenilor tai!

Centrala nucleară de la Cernobîl, care a explodat în luna aprilie 1986, a fost capturată de forţele ruse, a declarat joi Mihailo Podoliak, consilier al oficiului prezidenţial al Ucrainei, citat de Reuters.

“Este imposibil să spunem dacă centrala nucleară de la Cernobîl este sigură după un atac complet lipsit de sens din partea ruşilor”, a spus el. “Aceasta este una dintre cele mai serioase ameninţări din Europa de astăzi”, a adăugat el.

Anterior, un responsabil din Ministerul de Interne ucrainean a declarat că erau în desfăşurare lupte în apropierea depozitului cu deşeuri nucleare al centralei de la Cernobîl, unde armata rusă a pătruns dinspre Belarus.

La ordinul preşedintelui Vladimir Putin, care a acuzat ”abuzurile şi genocidul regimului de la Kiev” faţă de rusofonii din estul separatist al Ucrainei şi ignorarea de către Occident a cererilor sale privind garanţiile de securitate, Rusia a lansat joi dimineaţă o ofensivă de anvergură asupra Ucrainei, cu atacuri aeriene şi cu rachete asupra instalaţiilor militare ucrainene şi incursiuni terestre şi desanturi maritime din mai multe direcţii, inclusiv dinspre Belarus.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

Preşedintele american Joe Biden a acuzat joi Rusia că a premeditat atacul lansat în zorii zilei împotriva Ucrainei şi că armata rusă a declanşat un asalt neprovocat asupra Ucrainei, transmite Reuters.

Liderul SUA a mai spus că atacul rusesc s-a desfăşurat în mare aşa cum se bănuia că se va întâmpla.

Biden a promis noi sancţiuni împotriva Rusiei după ceea ce el a numit încălcarea flagrantă a dreptului internaţional şi respingerea diplomaţiei de către preşedintele rus Vladimir Putin.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.