.

Rusia va raspunde la amplasarea rachetelor Patriot in Romania

Distribuie prietenilor tai!

Mai multi experti rusi considera ca Rusia va reactiona la desfasurarea de rachete americane sol-aer Patriot in Romania. Primul sistem Patriot, dintr-un total de sapte baterii, a fost receptionat joi la Capu Midia.

Ilya Kramnik, expert la Consiliul Rus pentru Afaceri Internationale de la Moscova, crede ca Moscova, probabil, va raspunde la amplasarea rachetelor Patriot in Romania. “Asemenea lucruri nu sunt niciodata ignorate” – spune expertul rus.

Ce ar putea face Rusia

Kramnik crede ca, cel mai probabil Rusia va acorda o atentie si mai mare capabilitatilor sale din Flota Marii Negre si Districtului Militar Sudic, in ceea ce priveste sistemele de aparare aeriana. “Sunt unele sisteme de aparare, de exemplu rachetele anti-radar, menite sa neutralizeze sistemele de racheta si radarele” – afirma expertul rus, citat de Izvestia.

De asemenea, mai multi analisti militari rusi pretind ca amplasarea unor asemenea sisteme americane nu ajuta tarile gazda, care nu vor fi mai sigure. Dimpotriva, ele insele vor fi luate in vizor.

Interesant:   USR-istii isi aleg noul presedinte

Bateriile Patriot sunt extrem de sofisticate si pot intercepta avioane si rachete ultramoderne.

Izvestia scrie ca cele sapte baterii Patriot, care vor consolida sistemul Aegis Ashore, de la Deveselu, fac parte din strategia tarilor sud-est europene de a se dota cu echipamente noi, “in fata unei asa-zise amenintari la adresa NATO pe flancul estic”.

Un alt expert rus, Konstantin Bogdanov, de la Institutul de Economie Mondiala si Relatii Internationale din Rusia, afirma ca nu e de mirare ca Romania si Polonia desfasoara rachete Patriot pe teritoriul lor, tinand cont ca sunt tari extrem de importante pentru NATO in aceasta zona.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.