.

Rusia scoate miscarea LGBT in afara legii

Distribuie prietenilor tai!

Curtea Suprema din Rusia a declarat miscarea internationala LGBT (lesbiene, homosexuali, bisexuali si transgenderi) in afara legii si interzice orice tip de activitate de acest gen pe teritoriul Federatiei Ruse.

Decizia a fost luata, cu usile inchise, nu in sedinta publica, la cererea ministerului Justitiei. Sedinta a durat mai bine de cinci ore. Presa a avut acces doar la citirea hotararii.

Interdictia intra in vigoare imediat. Potrivit deciziei instantei, miscarea LGBT este extremista si provoaca agitatie sociala si religioasa. Cei care se fac vinovati de incalcarea noii legi pot primi inchisoare pana la 10 ani.

Putinii activisti LGBT din Rusia sustin ca legea ii pune in pericol si ca oamenii de anumite orientari sexuale se vor simti nesiguri. In plus, ei atrag atentia ca nu doar activistii LGBT sunt in pericol sa ajunga la inchisoare, ci si cei care sprijina activitatea acestora.

Presedintele Vladimir Putin a vorbit in repetate randuri despre nevoia de a pastra societatea traditionala si de a o pune la adapost de ceea ce liderul rus numea deviatiile occidentului decadent, care ii vor afecta, in primul rand, pe copii.

Interesant:   Premierul slovac, impuscat ieri de un scriitor, e in coma indusa

Alexei Sergheiev, un activist LGBT din Sankt Petersburg, sustine ca de acum inainte minoritatile sexuale nu vor putea nici macar sa se intalneasca la un ceai. In plus, afirma el, persoanele LGBT nu vor mai avea acces la consiliere psihologica si unii dintre homosexuali si lesbiene sau transgenderi se vor sinucide.

Imediat, mai multe tari au reactionat. Canada condamna decizia Rusiei de a scoate in afara legii miscarea LGBT si considera ca e vorba despre restrangerea drepturilor fundamentale ale catorva mii de rusi.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.