.

Rusia promite reducerea activitatii militare din zona Kiev; Ucraina e sceptica

Distribuie prietenilor tai!

Autoritatile de la Kiev au reactionat cu scepticism la anuntul Rusiei privind reducerea operatiunilor militare din zona capitalei Ucrainei. Mai multe tari Occidentale afirma ca Moscova isi va intensifica ofensiva in alte zone din tara.

Anuntul privind o amploare mai redusa a operatiunii militare din zona capitalei Kiev a fost facut la negocierile de pace care au avut loc la Istanbul, la mai bine de o luna de la declansarea invaziei ruse in Ucraina. Este cel mai mare atac asupra unei tari europene de la cel de al Doilea Razboi Mondial si pana acum. Au murit ori au fost raniti mii de oameni, iar 4 milioane de persoane au fost nevoite sa plece in exil. Armata ucraineana rezista cu indarjire pe toate fronturile.

„Pentru a spori increderea reciproca si pentru a creea conditiile necesare pentru noi negocieri si pentru a ajunge la scopul final – semnarea unui acord – a fost luata decizia de a reduce activitatea militara din zona Kiev si Cernihiv” – a declarat adjunctul ministrului rus al apararii,  Alexander Fomin. El nu a mentionat situatia din alte zone in care se dau lupte grele, cum sunt Mariupol, in sud-est, Sumy si Harkov in est, si Herson si Mikolaiv in sud.

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

Dupa acest anunt, presedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a declarat : „Ucrainienii nu sunt naivi.             In aceste 34 de zile de invazie si opt ani de razboi in Donbas, ucrainienii au invatat ca singurul lucru in care pot avea incredere sunt rezultatele concrete.”

Liderii armatei ucrainiene sunt de parere ca promisiunea Rusiei de a reduce din amploarea ofensivei militare in unele zone e, probabil, o rotatie a unitatilor individuale, scopul fiind de a deturna atentia.

Rusia acuza fortele ucrainiene ca, in orasele atacate, se folosesc de incetarea focului (decisa pentru evacuarea civililor) pentru a se regrupa si pentru a organiza puncte de atac in spitale si scoli.

Rusia a inceput sa deplaseze un numar de militari de pe pozitiile din Kiev, dar potrivit Pentagonului, ar fi vorba de o regrupare, si nu de a bate in retragere.

Manuela

sursa foto TRT World Now

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.