.

Rusia nu se potolește – lansează manevre militare de amploare în Marea Mediterană

Distribuie prietenilor tai!

Armata rusă a lansat manevre militare de mare anvergură în Marea Mediterană cu avioane de luptă capabile să transporte rachete hipersonice, o altă demonstraţie de forţă în plină creştere a tensiunilor ca urmare a unui incident cu un distrugător britanic în Marea Neagră, relatează portalul de informaţii militare 45enord.ca.

Moscova a declarat că una dintre navele sale de război trăsese focuri de avertisment şi că unul din avioanele sale de luptă aruncase bombe în calea distrugătorului britanic HMS Defender miercuri pentru a-l forţa să părăsească o zonă din apropierea Crimeii pe care Rusia o revendică drept fiind în apele sale teritoriale.

Marea Britanie a dezminţit această relatare, insistând asupra faptului că nava sa nu a fost ţinta unor tiruri şi a declarat că aceasta naviga în apele ucrainene.

Exerciţiile ruse au început vineri în Mediterana orientală, în timp ce un grup aeronaval britanic se află în regiune. Mai devreme în cursul acestei săptămâni, avioane vânătoare F-35 britanice şi americane de pe portavionul HMS Queen Elizabeth au efectuat misiuni împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

În Orientul Mijlociu, Rusia desfăşoară o campanie militară în Siria din septembrie 2015, ceea ce i-a permis regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad să reia controla asupra celei mai mari părţi a ţării după un război civil devastator care a început în 2011.

Misiuni în largul Siriei

Potrivit planului exerciţiului, cinci nave ale Marinei ruse (între care crucişătorul lansator de rachete Moskva, fregatele Admiral Essen şi Admiral Makarov), precum şi două submarine Starâi Oskol şi Rostov pe Don, cu avioanele antisubmarin Tu-142 MK, Il-38, bombardiere cu rază lungă de acţiune Tu-22M3 şi avioane MiG-31K vor efectua misiuni de antrenament de luptă pentru a asigura securitatea bazei aeriene ruse de la Hmeimim şi a centrului logistic al marinei ruse de la Tartus, indică un comunicat emis vineri de Ministerul rus al Apărării.

În cursul exerciţiilor comun al forţelor formaţiunii operaţionale permanente a Marinei ruse în Marea Mediterană şi a aviaţiei Forţelor aerospaţiale ruseşti, două avioane de luptă MiG-31K şi un avion antisubmarin Il-38 au zburat de pe aerodromurile ruseşti spre baza aeriană rusă de la Hmeimim, în Siria, arată comunicatul citat, care precizează clar că aparatele MiG-31K pot utiliza ultimul model de rachete hipersonice “Kinjal”.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

Este pentru prima oară când avioane de luptă capabile să transporte rachete “Kinjal” sunt desfăşurate în afara frontierelor Rusiei. Armata rusă afirmă că rachetele “Kinjal” au o viteză de 10 ori mai mare decât cea a sunetului şi o rază de acţiune până la 2.000 de kilometri.

Bombardierele cu rază lungă de acţiune supersonice Tu-22M3, cu capacitate nucleară, au fost desfăşurate pentru prima oară în Siria luna trecută în cursul unei demonstraţii a unei prezenţe militare ruse crescute în Mediterana. Totodată, potrivit Ministerului rus al Apărării, ele îşi vor efectua partea lor de zboruri de antrenament deasupra Mării Mediterane.

Baza aeriană de la Hmeimim, în provincia siriană de coastă Latakia, serveşte drept placă turnantă principală pentru operaţiunile Moscovei în Siria.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.