.

Rusia boicotează decizia UE de a ocoli spațiul aerian al Belarus

Distribuie prietenilor tai!

Ministerul francez al Transporturilor a făcut apel joi la Rusia să respecte “principiul reciprocităţii” care guvernează relaţiile bilaterale, după anularea de zboruri spre Moscova din cauza faptului că aceasta nu a autorizat noi culoare care să evite Belarusul.

“Principiul reciprocităţii pe care se bazează acordurile noastre bilaterale trebuie respectat”, a declarat pentru AFP cabinetul ministrului delegat pentru transporturi Jean-Baptiste Djebbari.

Acesta “va avea o discuţie cu omologul său rus”, a adăugat cabinetul, fără a furniza mai multe detalii asupra acestei conversaţii, nici a calendarului său.

Trei zboruri dinspre capitalele UE spre Moscova au fost anulate – un zbor Air France Paris-Moscova miercuri, unul al Austrian Airlines Viena-Moscova joi şi un altul al Air France Paris-Moscova pentru vineri.

Austriecii, blocați de Moscova

Compania austriacă a anunţat că nu a primit undă verde din partea Rusiei pentru o schimbare de itinerar menit să evite spaţiul aerian al Belarus, în timp ce Air France a evocat “motive operaţionale legate de ocolirea spaţiului aerian belarus care necesită o nouă autorizare din partea autorităţilor ruse pentru a intra pe teritoriul lor”.

Interesant:   Klaus Iohannis la Summitul NATO, dupa cascadoria politica a candidaturii la sefia Aliantei

Air France a anulat al doilea zbor spre Moscova pentru vineri după ce autorităţile ruse nu au aprobat planul de zbor care prevede ocolirea Belarusului, a declarat un purtător de cuvânt joi, citat de Reuters.

Sindicatul piloţilor francezi SNPL a confirmat joi că liniile aeriene vor trebui, “pentru a putea continua să asigure anumite zboruri, să construiască rute alternative celor care trec prin spaţiul aerian al Belarusului iniţial prevăzute şi autorizate”. Aceste companii “au cerut, potrivit unei proceduri clasice obişnuite, modificări ale planurilor de zbor în special autorităţilor ruse pentru a putea asigura zboruri între Franţa şi Rusia”, a explicat organizaţia.

“Dar, deşi de obicei răspunsurile la acest tip de solicitări de modificări sunt acceptate instant, acolo, de două zile, este tăcere radio. Aceste zboruri au trebuit deci să fie anulate, în lipsa autorizării oficiale de survol a spaţiului aerian rus”, a adăugat SNPL, declarându-se “mai mult decât surprins” de o astfel de “lipsă de reacţie” a Moscovei şi exprimându-şi speranţa “că situaţia normală va fi rapid restabilită”.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.