.

Rusia are o noua doctrina navala: ce ambitii are Putin la Marea Neagra si efectele pentru Romania

Distribuie prietenilor tai!

Presedintele Vladimir Putin a semnat noua doctrina maritima a Federatiei Ruse, un document de 55 de pagini, care prezinta ambitiile globale ale Moscovei de a fi “o mare putere maritima”.

Noua doctrina navala mentioneaza ca Statele Unite sunt principalul rival al Rusiei, precum si faptul ca “Arctica si Marea Neagra sunt zone cruciale pentru Federatia Rusa”.

Nu sunt, deocamdata, prea multe detalii, dar analistii militari occidentali afirma ca, cel mai probabil, Federatia Rusa va incerca sa militarizeze Marea Neagra, mai mult ca pana acum, iar tarile cu iesire la Marea Neagra in mod sigur isi vor reajusta strategiile militare navale. Asadar, este de asteptat ca si Romania, precum si NATO, sa ia masuri suplimentare in privinta protejarii spatiului Marii Negre.

“Principala amenintare la adresa Rusiei este politica strategica a SUA de a domina oceanele lumii si apropierea aliantei militare NATO de frontierele Federatiei Ruse” – mentioneaza noua doctrina navala semnata de Putin. Documentul prevede consolidarea cuprinzatoare a pozitiilor Rusiei in zona Marii Negre si a Marii Azov.

Interesant:   Canicula da (si mai mult) peste cap circulatia trenurilor

Dupa semnare, Putin a participat la Ziua Marinei, in fosta capitala imperiala St Petersburg, fondata de tarul Petru cel Mare. In scurtul sau discurs, Putin l-a elogiat pe Petru cel Mare, cel care a facut din Rusia o putere maritima. De asemenea, Putin a promis ca in urmatoarele saptamani, fortele navale vor primi rachete hipersonice de croaziera Zircon. In versiunea navala, deja testata cu succes, racheta hipersonica Zircon poate lovi tinte la peste 1.000 de kilometri si poate atinge o viteza de 9 Mach.

“Livrarea acestor rachete va incepe in urmatoarele luni. Fregata Amiral Gorshkov va fi prima care va intra in serviciul de lupta cu aceste arme formidabile la bord. Cheia este capabilitatea marinei ruse de a raspunde cu viteza fulgerului tuturor celor care hotarasc sa ne incalce suveranitatea si libertatea” – a declarat Vladimir Putin.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.