Rusia ar pregăti trimiterea de rachete nucleare în Crimeea

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Rusia nu s-ar limita doar la trimiterea de trupe și arme convenționale în estul Ucrainei, pentru a-i sprijini pe separatiști, ci ar fi gata să treacă la alt nivel. Ministrul apărării din Ucraina a declarat, la Bruxelles, că Rusia se pregăteşte pentru o posibilă depozitare de arme nucleare în Crimeea şi a avertizat că Moscova ar putea ataca Ucraina pentru a asigura resurse de apă pentru peninsula anexată, relatează presa internațională.

Andrii Taran a făcut aceste declaraţii chiar înainte de o reuniune NATO de urgenţă, prin videoconferinţă, a miniştrilor de externe şi ai apărării. El a mai spus că nu poate exclude posibilitatea ca forţele ruse din Crimeea să recurgă la “provocări militare substanţiale” în acest an.

Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina în martie 2014, o mişcare care a dus la sancţiuni occidentale împotriva Moscovei.

“Infrastructura Crimeei este pregătită pentru o posibilă depozitare de arme nucleare”, a declarat Taran în cadrul unei audieri la subcomisia pentru apărare a Parlamentului European. “Chiar prezenţa muniţiilor nucleare în peninsulă ar putea duce la o întreagă serie de probleme complexe politice, legale şi morale”, a spus el. Totuşi, notează Reuters, Taran nu a furnizat dovezi pentru afirmaţiile sale.

Interesant:   Metoda inedita de a scapa de cersetorii romani

O tensionare a relațiilor internaționale

Orice decizie rusă de a muta arme nucleare în Crimeea, care este în nordul Mării Negre, ar marca o înrăutăţire semnificativă a tensiunilor Est-Vest, notează agențiile de presă.

De asemenea, o astfel de mişcare ar pune presiune asupra tratatului de control al armelor între SUA şi Rusia, recent prelungit, care impune restricţii pentru numărul de rachetele terestre sau de pe submarine utilizate pentru a transporta focoase nucleare, mai scrie presa britanică.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.