.

Rusia acuză Ucraina că vrea să o atragă într-un război

Distribuie prietenilor tai!

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, i-a acuzat luni pe liderii ucraineni că încearcă să atragă Moscova în conflictul din estul Ucrainei în contextul escaladării ciocnirilor între forţele guvernamentale şi rebelii separatişti în Donbas, relatează Reuters.

“Observăm tentative de a proceda la provocări, de a stârni o reacţie din partea miliţiei (separatiste, n.r.) şi de a atrage Rusia într-un fel de acţiune de luptă”, a declarat luni Lavrov într-un interviu acordat televiziunii publice ruse Rossia-24, citată de TASS.

Rusia a acuzat Ucraina de destabilizarea situaţiei în estul separatist după ce forţele guvernamentale au folosit o dronă Bayraktar TB2 de fabricaţie turcă pentru a lovi o poziţie controlată de separatişti susţinuţi de Moscova săptămâna trecută.

“Da, exacerbarea tensiunilor este pe faţă. Observăm tentative de a crea o situaţie provocatoare, de a provoca un răspuns din partea miliţiei şi de a atrage Rusia într-o acţiune militară”, a declarat Lavrov, conform agenţiilor de presă ruse.

Pe de altă parte, Andrei Kartapolov, preşedintele Comisiei de apărare din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal) a calificat drept o “provocare” trimiterea USS Mount Whitney – nava amiral a Flotei a 6-a a din Marea Mediterană – în Marea Neagră, pentru operaţiuni comune cu forţe NATO, conform TASS.

Interesant:   Coșmarul trăit de nord-coreeni

“Consider că astfel de acţiuni precum trimiterea USS Mount Whitney în Marea Neagră sunt deschis provocatoare şi clar distructive. Acesta este un factor de destabilizare suplimentar în regiune”, a afirmat luni Kartapolov, într-o declaraţie transmisă mass-media de către serviciul de presă al Comisiei pentru apărare din Dumă.

“Cu toate acestea, aş dori să reamintesc Occidentului că Rusia este întotdeauna pregătită pentru orice provocare. Ne putem garanta securitatea şi a asigura o protecţie fiabilă tuturor frontierelor noastre, cu atât mai mult în Marea Neagră”, a afirmat parlamentarul rus.

Flota a 6-a US Navy a anunţat luni pe Twitter că nava amiral Mount Whitney se îndreaptă către Marea Neagră pentru operaţiuni comune cu forţe ale NATO. La 30 octombrie, în apele Mării Negre a intrat distrugătorul USS Porter, echipat cu rachete de croazieră, pentru operaţiuni comune cu forţele Alianţei Nord-Atlantice, notează TASS.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.