.

Rusia a efectuat un nou test cu racheta de croazieră hipersonică Zircon

Distribuie prietenilor tai!

Rusia a efectuat joi un nou test cu racheta de croazieră hipersonică Zircon (Ţirkon în rusă) în Marea Albă, pe coasta de nord-vest a ţării, racheta fiind lansată de pe fregata ‘Amiral Gorşkov’, a informat Ministerul Apărării rus, citat de EFE şi Interfax.

‘Ţinta (maritimă) a fost atinsă printr-o lovitură directă’, a indicat ministerul, care a efectuat teste similare în iulie, precum şi în decembrie, noiembrie şi octombrie 2020.

Conform datelor de control obiectiv, zborul rachetei hipersonice a corespuns parametrilor specificaţi. Armata rusă a indicat că fregata ‘Amiral Gorşkov’, din cadrul Flotei ruse a Nordului, a efectuat tirul cu Zircon ca parte a ciclului final de testare.

În octombrie a.c., marina rusă a lansat pentru prima oară racheta Zircon de pe un submarin nuclear.

Ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, l-a informat pe preşedintele Vladimir Putin despre noua lansare reuşită a rachetei Zircon.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat la 3 martie că testarea acestei rachete de croazieră hipersonice se află deja în faza finală, urmând să intre în dotarea forţelor maritime deja la începutul anului 2022.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

Noua racheta hipsersonică este capabilă să dezvolte o viteză de noua ori mai mare decât cea a sunetului, are o raza de acţiune de peste 1.000 de kilometri şi poate lovi atât ţinte terestre, cât şi maritime, a afirmat şeful statului rus.

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat joi ţările occidentale că ”agravează” tensiunile în Ucraina şi în Marea Neagră, denunţând zboruri ale ”bombardierelor strategice” în apropierea frontierelor ruse, relatează AFP şi Reuters.

“În ceea ce priveşte Marea Neagră, asta depăşeşte cu adevărat anumite limite. Bombardiere strategice zboară la 20 km de frontierele noastre şi transportă, după cum se ştie, arme foarte periculoase”, a adăugat preşedintele rus.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.