.

Rusia a atacat o bază militară ucraineană din apropierea Poloniei

Distribuie prietenilor tai!

Cel puţin nouă persoane au murit şi 57 au fost rănite în atacul aerian de duminică al forţelor ruse asupra bazei militare de la Iavoriv, în vestul Ucrainei, în apropiere de Lvov şi de graniţa cu Polonia, conform unui prim bilanţ comunicat de autorităţile militare locale şi de primarul din Lvov, relatează AFP şi Reuters.

“Din păcate, 57 de persoane au fost rănite şi spitalizate. Nouă eroi au murit”, a transmis guvernatorul militar al regiunii Lvov, Maxim Koziţki, pe Telegram.

Andrii Sadovi, primarul din Lvov, situat la circa 40 de km de bază, a furnizat acelaşi bilanţ, tot pe Telegram.

Ministrul ucrainean al Apărării, Olekssi Reznikov, a spus că la baza militară de la Iavoriv au lucrat în trecut instructori militari străini, dar că nu este clar dacă vreunul dintre ei era prezent acolo la momentul atacului şi că acest lucru este în curs de verificare.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Această bază militară este situată la Iavoriv, la mai puţin de 25 de km de frontiera cu Polonia, ţară membră a NATO.

Ea a servit în ultimii ani ca bază de antrenament pentru forţele ucrainene sub coordonarea unor instructori străini, în special americani şi canadieni.

Baza din Iavoriv a fost de asemenea unul din principalele centre folosite pentru exerciţii militare comune între forţele ucrainene şi cele ale NATO.

Kremlinul nu a răspuns deocamdată unei solicitări a Reuters de a comenta atacul cu rachete.

Potrivit guvernatorului regiunii, Maksim Roziţki, avioanele ruse au lansat aproximativ 30 de rachete asupra bazei militare, adăugând că unele au fost interceptate înainte să îşi atingă ţinta.

“Polonia condamnă orice agresiune împotriva Ucrainei, inclusiv bombardarea bazei de la Iavoriv”, a precizat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez de Externe.

Atacul raportat duminică survine în contextul în care Rusia a ameninţat sâmbătă ca va ţinti livrările de arme occidentale către Ucraina, menţionând în special sistemele de apărare aeriană portabile şi sistemele de rachete antitanc.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.