.

Rovana Plumb, respinsă definitiv pentru funcția de comisar european

Distribuie prietenilor tai!

JURI – Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European a anulat astăzi agenda iniţială a reuniunii sale care prevedea dezbaterea situației Rovanei Plumb, comisarul desemnat de România pentru Transporturi. La ultima sa reuniune de săptămâna trecută, JURI nu a votat pentru respingerea totală a candidaturii comisarilor europeni desemnaţi Rovana Plumb (Transporturi) şi Laszlo Trocsanyi (Vecinătate şi politică de extindere). Comisia JURI recomandase ca procedura de validare să fie suspendată în cazul Rovanei Plumb şi al comisarului-desemnat pentru vecinătate şi politică de extindere, Laszlo Trocsanyi.
În cazul Rovanei Plumb, membrii JURI au fost de părere că există un conflict de interese din cauza unui împrumut pe aceasta care l-a contractat şi a lipsei de claritate privind modul în care îl va plăti fără a compromite funcţia pentru care a fost propusă.
JURI poate suspenda audierile în comisiile specializate ale Parlamentului European în cazul comisarilor desemnaţi dacă există conflicte de interese după o evaluare a declaraţiilor de avere ale acestora.
Rovana Plumb a fost desemnată comisar european pentru transporturi în viitoarea Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen, iar audierea sa în comisiile europarlamentare Transport şi Turism (TRAN) şi Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară (ENVI) este prevăzută pentru 2 octombrie, de la ora locală 09:00 (07:00 GMT).

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.