.

Rovana Plumb a fost respinsa, nu va ajunge comisar european

Distribuie prietenilor tai!

Comisia de Afaceri Juridice din Parlamentul European a votat impotriva Rovanei Plumb, dupa inadvertentele privind declaratia de avere si explicatiile neconvingatoare si, pe alocuri, sfidatoare, pe care le-a dat pesedista propusa sa preia portofoliul Transporturi in viitoarea Comisie Europeana

15 membri din comisia JURI au votat impotriva Rovanei Plumb, 6 pentru si 2 s-au abtinut. Prin urmare, Rovana Plumb nu poate merge la audierea in comisia de specialitate a Parlamentului European – TRAN –  ce urma sa aiba loc pe 2 octombrie. Potrivit procedurii, in acest moment, presedinte Parlamentului European, David Sassoli (foto) trebuie sa o anunte pe Ursula von der Leyen, presedintele-ales al Comisiei Europene, in legatura cu acest blocaj. Iar von der Leyen urmeaza sa ceara la Bucuresti o alta nominalizare. Surse europene spun ca cele mai mari sanse le are Luminita Odobescu, ambasadorul Romaniei la Uniunea Europeana, care aparea si in primele liste cu noii comisari. Firesc ar fi insa ca Rovana Plumb sa anunte ea insasi ca se retrage.

Interesant:   De ce nu poate Israelul sa invinga gruparea terorista Hamas?

Problemele de integritate au scos-o pe Plumb din joc

Inainte de a merge in comisia de specialitate din Parlamentul European – in cazul Plumb, comisia de Transporturi – comisarii propusi trebuie sa primeasca unda verde din partea comisiei JURI. Aceasta comisie analizeaza declaratiile de avere si de interese si, daca au neclaritati, il invita pe respectivul comisar propus. Doar Plumb si comisarul din partea Ungariei au fost chemati sa dea explicatii. Cel mai mult i-a pus pe ganduri pe euroalesii din JURI creditul de 800.000 de euro, nedeclarat de Rovana Plumb. Cand i s-au cerut lamuriri in scris, Plumb a preferat sa dea un raspuns evaziv, care, probabil, mai rau i-a infuriat pe membrii JURI. In plus, ea avea deja o imagine proasta, in urma numeroaselor articole din presa straina, care scoateau in evidenta faptul ca Plumb, o apropiata a fostului lider forte PSD, Liviu Dragnea, era banuita de coruptie – in schimbul de terenuri Belina – dar a scapat de cercetarea penala doar datorita faptului ca pesedistii si aliatii lor din Parlamentul Romaniei au facut scut si au votat impotriva cererii DNA de incepere a urmaririi penale.

Interesant:   In urma controverselor, BOR vine cu explicatii

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.