.

ROSS : Rusia va construi o noua platforma orbitala si se retrage din actuala Statie Spatiala Internationala

Distribuie prietenilor tai!

Inca de acum cateva zile, Moscova amenintase ca se retrage din Statia Spatiala Internationala, in urma sanctiunilor decise de Occident impotriva Rusiei dupa invazia din Ucraina. Retragerea rusilor ridica mari probleme pentru activitatea la bordul Statiei Spatiale Internationale (SSI), intrucat vehiculele rusesti asigura aprovizionarea statiei, precum si transportul astronautilor.

Consiliul de Supraveghere al Roscosmos – autoritatea spatiala din Rusia- a dat unda verde proiectului de construire a modulelor noii statii, ROSS. A fost deja aprobat proiectul preliminar al ROSS. Seful Roscosmos a anuntat la inceputul lunii ca Rusia inceteaza colaborarea cu NASA si cu AGentia Spatiala Europeana, in urma instituirii sanctiunilor.

ROSS, noua statie spatiala a Rusiei

Decizia de a da unda verde proiectului ROSS a fost luata dupa ce au fost analizate rapoartele privind progresele inregistrate in construirea Centrului Spaţial Naţional de la Moscova. Şeful Roscosmos, Dmitri Rogozin – fost ambasador al Rusiei pe langa NATO si un binecunoscut personaj pe scena politica de la Moscova – spune ca statia ROSS este viitorul cosmonauticii cu echipaj rusesc si al explorarii ruseşti a Lunii. Intrucat orbita statiei va avea o orientare de 97-98 de grade şi un nivel ridicat de radiaţie, ROSS nu va fi locuită permanent. Rogozin nu a exclus ca modulele segmentului rus al actualei statii spatiale internationale, aflata in functiune din 1998, sa fie folosite la construirea noii platforme orbitale.

Interesant:   Apeluri video pe Twitter

ROSS va avea sase module, unde vor lucra cel mult patru persoane, vor fi, anual, doua lansari cu personal si trei drumuri de aprovizionare.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.