.

Romanii sunt mai constienti de importanta unui stil de viata alimentar sanatos

Distribuie prietenilor tai!

Cei de la Vegis au realizat la inceputul acestui an un studiu pentru a vedea cat de constienti sunt romanii legat de alimentatia sanatoasa. Se pare ca peste 84% dintre cei care au luat parte la acest studiu au asociat stilul de viata sanatos cu o alimentatie echilibrata, in timp ce 70% asociaza viata sanatoasa si cu sportul sau micarea in aer liber. 50% dintre romani ca si echilibrul dintre viata personala si cea personala joaca un rol important in sanatate.

Respondentii au fost intrebati ce schimbari vor sa faca in alimentatie incepand din acest an. Aproximativ 44% au spus ca vor sa consume mai multe cereale naturale, fara adaos de zahar, iar 40% si-ar dori sa introduca in alimentatie suplimente naturale precum spirulina sau turmeric. Doar un sfert din respondenti ar folosi mai multe produse apicole si seminte.

Peste 70% dintre respondenti si-ar dori sa reduca zaharul din alimentatie. Pe langa acesta, 55% vor sa reduca grasimile, 51% aditivii alimentari si 26% sarea. Un procent surprinzator de 47% ar vrea sa renunte la carne, mezeluri sau la produsele din lapte.

Interesant:   Cetatean roman, cercetat pentru tradare si spionaj in favoarea Rusiei

Cat aloca romanii pentru un stil de viata sanatos?

Surprinzator, romanii vor sa fie mai sanatosi si sa aiba o alimentatie mai echilibrata. 59% dintre respondenti au specificat faptul ca bugetul alocat lunar pentru stilul de viata sanatos este sub 300 de lei. Doar 23% aloca peste 500 de lei pentru a manca mai sanatos si bio.

De unde isi iau romanii informatiile despre alimentele sanatoase?

Despre stilul de viata sanatos romanii prefera sa se documenteze pe internet. Sursele online sunt alese de peste 70% dintre respondenti. Doar 43% aleg sa foloseasca reviste de specialitate. 75% au incredere in decizia medicilor cand vine vorba de alegerea unei diete corecte.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.