.

Update = Românii stau la cozi pentru a vota la europarlamentare și la referendum

Distribuie prietenilor tai!

Mii de români din străinătate stau la cozi mai mari decât cele de la alegerile prezidențiale din 2014 pentru a vota pentru alegerile europarlamentare și referendumul propus de către președintele Klaus Iohannis. De asemenea, în țară au votat peste un milion de cetățeni cu drept de vot.

Update – la ora 13, prezența la votul pentru europarlamentare a fost de 20%, iar pentru referendum prezența la vot a fost de 16%.

Potrivit Biroului Electoral Central, prezența la vot la ora 11.00, la alegerile europarlamentare a fost de 10,58%, iar la referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis era de 8,49 %. Datele sunt mult peste cele de la alegerile parlamentarele din 2016, când la aceeași oră prezența la urne a fost de 8,62%

În București, pentru europarlamentare prezența la urne la ora 11 a fost de 10,61%, adică 190.928 de persoane din alegătorii înscriși pe listele electorale. La referendum, în București, prezența a fost de 8,61 %.

În străinătate, la secțiile de votare deschise la ambasade, consulate sau institute culturale, au votat până la ora 11, ora României, 51.189 de persoane la europarlamentare și 50.260 de persoane la referendum.

Biroul Electoral Central a anunțat că prezența la vot, la ora 10.00, în cadrul alegerilor europarlamentare a fost de 6,56%, peste procentul de la alegerile parlamentare din 2016, iar la referendumului inițiat de președintele Klaus Iohannis, a fost de 5,24%.

Interesant:   De ce nu poate Israelul sa invinga gruparea terorista Hamas?

Comparativ, la a alegerile europarlamentare din 2014, prezența la vot, la ora 10, a fost de 4,61%.

Principalii actori politici au votat deja la primele ore ale dimineții. Președintele Klaus Iohannis a stat la coadă la secția de votare de la liceul Jean Monnet. Rareș Bogdan, primul pe lista de europarlamentare a PNL, a votat și el la Colegiul Nicolae Tonițza din Capitală. Președintele PNL, Ludovic Orban, a votat și el la o secție de vot din comuna Dobroiești, de lângă Capitală.

Fostul premier Dacian Cioloș, liderul PLUS, a votat într-o secție din Zalău, județul Sălaj.

Secțiile de votare din România și străinătate sunt deschise între orele 7 și 21, ora României, iar persoanele care nu au apucat să voteze până la ora 21 dar se află în interiorul sălii de vot pot vota.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.