.

Romanii isi inchid conturile la bancile austriece, nu mai cumpara de la OMV si renunta la schi in Austria

Distribuie prietenilor tai!

Intr-o mobilizare fara precedent a societatii romanesti, probabil cea mai mare de dupa revolutie, un numar urias de romani au decis sa boicoteze Austria. Si companiile austriece. Faptul ca Romaniei i s-a refuzat accesul la Schengen, din motive nejustificate, ce tin de politica interna austriaca, i-a scos din sarite pe romani.

In vizor se afla mai ales lantul de benzinarii OMV, bancile BCR-Erste, Raiffeisen si, nu in ultimul rand, vacantele la schi in Austria. Tinand cont ca politicienii nu sunt in stare sa ia o pozitie ferma si, cu toate ca au stiut ca va fi un esec, nu au facut mare lucru, romanii vor sa-si faca dreptate. Asa cum pot, adica prin boicotarea produselor austriece si a firmelor din Austria, prezente la noi in tara si avand profituri uriase de pe urma pietei romanesti.

“Greva anti-Austria”

Sunt milioane de mesaje pe retelele de socializare, de la romani din  tara sau de la romani plecati in afara tarii, precum si de la straini, inclusiv de la austrieci, prin care oamenii sunt indemnati sa “intre in greva anti-Austria”, adica sa nu mai cumpere nimic de la firmele austriece. Este singura modalitate prin care Romania, ca tara poate avea o reactie la refuzul inversunat si prostesc, lipsit de temei, al guvernului federal austriac de a ne primi in spatiul de libera circulatie, dupa 11 ani de asteptare.

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

Romanii s-au mobilizat masiv pentru acest boicot, atat cei de rand, cat si influencerii. Cat va putea dura boicotul, ramane de vazut. Important e ca Austria trebuie sa primeasca un semnal usturator ca umilirea Romaniei si nedreptatea imensa care se face tarii noastre nu pot ramane fara urmari.

Politicienii nu au facut nimic pentru a pune Austria la punct. Au stiut de saptamani, poate chiar de luni de zile, ca guvernul de la Viena, din cauza unor probleme ce tin de politica interna, se va opune primirii noastre in spatiul Schengen. Cu toate acestea, nu au facut nimic. A-l trimite pe ministrul de interne, Lucian Bode, la Viena si Bruxelles, pentru a rezolva problema Schengen e un gest care arata dezinteres total.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.