.

Romanii, din nou in strada, impotriva PSD

Distribuie prietenilor tai!

In cateva orase, dar si in strainatate, romanii s-au mobilizat si au iesit in strada pentru a cere abrogarea integrala a  OUG 7/2019, controversata ordonanta de urgenta data de guvern, desi Consiliul Superior al Magistraturii respinsese noile prevederi.

Artistii, protest inainte de spectacol

Inaintea spectacolului Hamlet, de duminica, mai multi actori de la Teatrul National Timisoara au demonstrat, pentru a-si exprima solidaritatea cu magistratii. “Justitie, nu coruptie !”, “Impreuna pentru justitie !” – se putea citi pe pancartele actorilor.

Luni, proteste ale magistratilor

In Bucuresti, dar si in alte orase, luni, 11 martie, magistratii vor demonstra impotriva refuzului guvernului de a abroga integral OUG 7/2019, adoptata intempestiv, fara consultarea CSM si a corpului de magistrati.

Timmermans la Bucuresti

Protestele magistratilor coincid cu vizita pe care o face luni la Bucuresti Frans Timmermans, prim-vicepresedinte al Comisiei Europene. Socialistul olandez va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) si se va intalni cu premierul Viorica Dancila. Ei vor pune la punct mecanismul de functionare a comisiei mixte Comisia Europeana-Guvernul Romaniei, in cadrul careia expertii vor analiza, tehnic, punct cu punct Mecanismul de Cooperare si Verificare – MCV. Este a doua intalnire Timmermans-Dancila in mai putin de o saptamana.

Interesant:   Patronii statiei GPL din Crevedia au fost retinuti

In semn de solidaritate cu cei de acasa

Zeci de romani au participat la Paris la un flash-mob, in piata Trocadéro, in semn de solidaritate cu magistratii si cu ceilalti protestatari din tara, purtand pancarte pe care scria “Stop mafia PSD”, “Tudorel, demisia”, “Suntem cu ochii pe voi”.

M.V.

foto: Gianina Fiordean, Facebook

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.