.

Românii blocati in strainatate din cauza Blue Air vor fi adusi in tara cu aeronave Tarom

Distribuie prietenilor tai!

Guvernul precizeaza ca romanii blocati pe aeroporturile din strainatate, in urma suspendarii zborurilor de catre compania aeriana Blue Air, pot solicita ajutor la sectiile consulare ale ambasadelor României sau prin apelare la numarul de telefon 0040751084537.

Acestia vor fi adusi in tara cu aeronave ale Tarom. Blue Air Aviation, companie low cost, a anunţat marti suspendarea tuturor curselor programate a pleca de pe aeroporturile din România, peste 3.000 de pasageri fiind afectati de aceasta decizie a companiei aeriene.

„Datorita unei situatii neprevazute, constand in poprirea tuturor conturilor companiei BlueAir de catre Ministerul Mediului pentru neplata unei amenzi, compania aeriana BlueAir Aviation se vede obligata, fiind in imposibilitate de a achita vreun furnizor, sa sisteze toate zborurile programate a pleca din Romania, respectiv din Bucuresti Otopeni, Bacau, Cluj Napoca si Iasi pana luni, 12 septembrie 2022”- precizeaza Blue Air.

Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu ministrii de resort si autoritatile implicate in gestionarea situatiei cetatenilor romani afectati de oprirea zborurilor Blue Air. Premierul a dispus ca prioritara sa fie aducerea in tara a cetatenilor aflati pe aeroporturile din afara granitelor. In acest sens, romanii isi pot anunta prezenta si pot solicita sprijin la sectiile consulare de la ambasadele noastre din tarile respective.

Interesant:   Canicula da (si mai mult) peste cap circulatia trenurilor

A fost activat un numar unic al call-center-ului gestionat de Ministerul Afacerilor Externe. La acest numar de telefon cetatenii romani aflati pe aeroporturi din afara tarii isi pot semnala prezenta si pot solicita asistenta consulară si sa solicite sprijin pentru a ajunge acasa. Numarul de telefon care le este pus la dispoziţie este 0040751084537.

Haos pe Otopeni

Au fost ore intregi de haos pe aeroportul Otopeni. Oamenii s-au trezit ca nu mai pot pleca spre destinatiile pentru care aveau bilet. Unii sunt intr-o situatie disperata: trebuie sa ajunga la munca in zilele urmatoare. Altii se plang ca nu au bani. Sunt si multe familii cu copii. Intrucat Blue Air opereaza tur-retur, nici cei din strainatate, care urmau sa ajunga in tara cu aeronavele venite din Romania, nu pot veni spre casa.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.