.

România va avea peste 10.000 de mașini electrice până la finele acestui an

Distribuie prietenilor tai!

Numărul maşinilor electrice înmatriculate în România va depăşi 10.000 până la finele acestui an, potrivit unei analize realizate de Lektri.co, remisă, luni, AGERPRES.

În intervalul ianuarie – octombrie 2021, s-au înregistrat 3018 noi vehicule electrice, depăşindu-se, astfel, totalul înmatriculărilor realizate din 2011 până în 2019 inclusiv. În prezent, în România sunt 9.070 de vehicule electrice, iar până la sfârşitul anului specialiştii se aşteaptă la depăşirea pragului de 10.000 de unităţi.

În primele 10 luni s-a raportat, de asemenea, o creştere de 52% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, creşteri majore (+70%) fiind înregistrate în lunile martie, aprilie, august şi octombrie. Totodată, octombrie este şi cea mai bună lună din an, cu 783 de noi înmatriculări (dintre care 17 sunt autoutilitare LCV), precum şi cea mai bună lună per total, fiind depăşită doar de decembrie 2020, cu numai patru unităţi.

“Dacă analizăm datele din ultimul deceniu, observăm o creştere fulminantă a vânzărilor de vehicule electrice în ultimii doi ani, în ciuda pandemiei şi a încetinirii economice ulterioare. Unul dintre factorii care au accelerat adoptarea EV este reprezentat de noile tehnologii inovatoare de care dispunem astăzi, respectiv încărcarea rapidă şi inteligentă. Perspectivele pe această piaţă rămân în continuare foarte promiţătoare, datorită ritmului rapid al inovaţiei din domeniu”, a declarat Claudiu Suma, CEO Lectri.co.

Interesant:   Securitatea în transportul de marfă: prevenirea furturilor și protejarea încărcăturii

Dacia Spring este modelul electric cu cele mai multe înmatriculări în luna octombrie 2021, respectiv 277 de unităţi. Modelul românesc a mai avut 65 de înmatriculări în luna iunie, ceea ce îl plasează pe primul loc în topul vehiculelor electrice înmatriculate anul acesta, cu 342 de unităţi.

Tot în octombrie s-a remarcat şi Tesla Model 3, cu 64 de exemplare înmatriculate (cel mai mare număr lunar pentru un model Tesla), alături de Hyundai Kona, cu 56 de unităţi, VW ID 3 cu 53 şi Renault Zoe, respectiv VW E-UP cu câte 48. Noi intrate sunt modelele Hyundai Ioniq 5 – 4 unităţi şi Tesla Model Y – 2 unităţi.

Segmentul high-end însumează în luna octombrie 37 de noi înmatriculări, respectiv: 10 Mercedes-Benz (7 EQC 400 4Matic şi 3 EQV), 7 Porsche Taycan (din care 5 sunt 4S), 7 BMW IX3, 6 Ford Mustang Mach-E, 5 Audi E-Tron şi 2 Jaguar I-Pace. Per total, dintre cele 9.070 de maşini electrice din România, modelul francez Renault Zoe este lider, cu 1.730 de bucăţi (19% din piaţa BEV din România). De menţionat că, având la activ doar două luni cu înmatriculări, Dacia Spring a devenit deja lider pe anul curent, ceea ce înseamnă că pe termen mediu ar putea deveni un concurent al Zoe şi în topul general.

Interesant:   VinziCasa.ro: Soluția Ideală pentru Agenții Imobiliari
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.