.

România, Turcia și Bulgaria vor demina Marea Neagra

Distribuie prietenilor tai!

Rusia a minat zona de coasta a Marii Negre, la inceputul razboiului din Ucraina. O misiune trilaterala – Romania, Turcia si Bulgaria – se ocupa de indepartarea minelor.

Romania, prin ministrul Apararii, Angel Tîlvăr, semneaza la Istanbul Memorandumul de intelegere privind constituirea Grupului operativ pentru combaterea minelor marine in Marea Neagră – MCM Black Sea, in formatul trilateral Republica Turcia, Romania si Bulgaria.

MCM Black Sea reprezinta o initiativa a celor trei aliati riverani la Marea Neagra menita sa faciliteze siguranta navigatiei prin combaterea amenintarilor reprezentate de minele marine.

Structura operationala a MCM Black Sea, cu o comanda rotativa la fiecare sase luni si doua activari planificate in fiecare rotatie, va asigura un nivel continuu de vigilenta si pregatire, contribuind si la intarirea posturii aliate de descurajare si aparare a flancului estic.

Partenerii riverani ai NATO, precum si Grupurile Navale Permanente NATO si Aliatii non-litorali, vor putea participa la activitatile MCM Black Sea in scopul dezvoltarii cooperarii in sprijinul securitatii Marii Negre si pentru a imbunatati interoperabilitatea.

Interesant:   Clotilde Armand a fost trimisa in judecata

Rusii au minat zona de coasta a marii Negre, imediat dupa invazia in Ucraina. De atunci, pe teritoriul celor trei state NATO, valurile au scos la mal cateva mine, punand in pericol transporturile maritime.

“Activitatile MCM la Marea Neagra sunt exclusiv pasnice si nu sunt indreptate impotriva niciunei tari” – a declarat ministrul bulgar al apararii.

Turcia controleaza mare parte din traficul maritim si naval pe marea Neagra, tinand cont ca transporturile trec prin Stramtoarea Bosfor si Dardanele, inainte de a ajunge in marea Egee sau in Mediterana.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.