.

România se îndreaptă spre alegeri anticipate

Distribuie prietenilor tai!

Premierul Ludovic Orban a anunţat, astăzi, că a hotărât împreună cu preşedintele Klaus Iohannis că pentru România cel mai bine este să fie organizate alegeri anticipate.
“Preşedintele României şi cu mine am hotărât că cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate”, a declarat Ludovic Orban, după întâlnirea cu Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni. Premierul Orban nu a dorit să facă precizări privind strategia pentru declanşarea alegerilor anticipate.

Într-o conferinţă de presă susţinută ieri, Klaus Iohannis a spus că sunt posibile alegeri anticipate.
“Eu cred că sunt posibile şi mă voi implica pentru a promova conceptul de alegeri anticipate. Da, îmi doresc alegeri anticipate”, a spus Klaus Iohannis, arătând că întâlnirea cu premierul va avea loc “înainte de masă”.
Şeful statului a susţinut că şi premierul Ludovic Orban îşi doreşte alegeri anticipate, adăugând că este mulţumit de activitatea Guvernului.
El a fost întrebat dacă, în situaţia în care PSD nu va depune moţiune de cenzură, îi va sugera premierului Ludovic Orban să demisioneze.
“Asta este o chestiune pe care nu am discutat-o. Este evident că pentru a ajunge la anticipate, cunoaştem prevederea constituţională, este nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă şi după aceea este nevoie de două încercări nereuşite de formare a unui nou guvern. Este evident moţiunea de cenzură o variantă prin care se poate iniţializa acest proces. Aceste chestiuni le voi discuta şi cu premierul şi cu alţii. Chiar mâine voi avea, aici, la Cotroceni, o discuţie cu premierul Ludovic Orban şi vom aborda aceste chestiuni”, a răspuns Iohannis.
Preşedintele Iohannis s-a declarat mulţumit de activitatea Guvernului.
“Eu cred că Ludovic Orban este în acest moment cea mai bună soluţie de premier, fie premier plin, fie premier interimar”, a mai spus el.

Interesant:   Alegeri europene din care lipseste ... europenismul
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.