.

Romania printre restantieri : nu a trimis propunerea de comisar european

Distribuie prietenilor tai!

Romania e printre tarile “restante”: Italia, Belgia, Ungaria, Croatia si Suedia

Inca de acum o saptamana si jumatate, viitorul presedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a trimis in capitale solicitari pentru a primi propuneri pentru postul de comisar european pana pe data de 26 august. Potrivit site-ului euractiv, 11 tari au trimis candidati – barbati si cateva femei – care au fost deja acceptati de von der Leyen.

Tarile “restante” trebuie sa trimita femei

Pentru echilibrul de gen al Comisiei Europene, tarile care s-au miscat incet si inca nu au trimis propunerea de comisar, sunt acum presate sa trimita nume de femei.

Luminita Odobescu, data ca favorita

Reprezentantul permanent al Romaniei la Uniunea Europeana, Luminita Odobescu, este numele cel mai vehiculat, neoficial, ca propunere pentru viitorul comisar din partea tarii noastre. Deocamdata, ambasadoarea Luminita Odobescu e in concediu si a refuzat sa faca vreun comentariu. In vremea lui Liviu Dragnea, toata lumea o dadea ca sigura pe Rovana Plumb, dar odata cu intrarea liderului PSD la puscarie ea a pierdut teren in partid si pare a fi izolata de pesedistii din taberele anti-oamenii lui Dragnea. Luminita Odobescu pare varianta de compromis intre guvern si Cotroceni, tinand cont ca ea a fost numita la Bruxelles de presedintele Klaus Iohannis. De mai bine de jumatate de an insa, Odobescu a trecut in tabara guvernului si a facut pe plac PSD-ului. Cel putin asa reiese din atitudinea ambasadoarei la votul privind desemnarea Codrutei Kovesi ca Procuror-Sef al Uniunii Europene. Luminita Odobescu a votat impotriva lui Kovesi la Bruxelles si asa pare sa-si fi asigurat simpatia PSD si, poate, un post de comisar european.

Manuela

sursa foto: facebook Luminita Odobescu

Interesant:   Alegeri europene din care lipseste ... europenismul
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.