.

Romania inca nu aplica legea privind echilibrul dintre viata profesionala si cea de familie

Distribuie prietenilor tai!

Comisia Europeana atrage atentia autoritatilor de la Bucuresti sa transpuna Directiva europeana; in caz contrar, Romania va fi data in judecata la Curtea de Justitie a Uniunii Europene si va fi amendata usturator.

Comisia Europeana a initiat asa-numita procedura de infringement impotriva României pentru ca nu luat inca masurile nationale pentru transpunerea completa a Directivei UE 2019/1158 privind echilibrul dintre viata profesionala si cea privata a parinţilor si ingrijitorilor, pana la termenul limita de 2 august 2022.

Prin aceasta directiva, Bruxelles-ul doreste sa asigure egalitatea in participarea pe piata muncii prin incurajarea impartirii egale a responsabilitatilor de ingrijire intre parinţi. A fost introdus concediul de paternitate, astfel ca taţii au dreptul la cel putin zece zile lucratoare de concediu de paternitate in perioada nasterii copilului. Directiva stabileste, de asemenea, un minimum de patru luni de concediu pentru cresterea copilului, cel putin doua din cele patru luni netransferabile de la un parinte la altul. De asemenea, se stabilesc cinci zile lucratoare pe an de concediu pentru fiecare angajat care asigura ingrijire personala sau sprijin unei rude sau persoane care locuieste in aceeasi gospodarie si ofera tuturor părinţilor care au copii cu vârsta de cel putin opt ani si tuturor îngrijitorilor dreptul de a solicita aranjamente flexibile de lucru.

Interesant:   Viktor Orban inflameaza spiritele in Romania si Ucraina

Nu doar Romania e in situatia de nerespectare a normelor europene. Mai sunt alte 18 tari: Belgia, Cehia, Danemarca, Germania, Irlanda, Grecia, Spania, Franta, Croatia, Cipru, Letonia, Luxemburg, Ungaria, Austria, Polonia, Portugalia, Slovenia si Slovacia.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.