.

Lupta cu epidemia de COVID-19 : Romania in carantina totala

Distribuie prietenilor tai!

Ordonanta Militara nr.3, aprobata miercuri, vizeaza interzicerea parasirii locuintelor. Practic, toata tara e in carantina din cauza crizei medicale provocate de coronavirus. Romanii vor putea iesi doar in anumite conditii, iar varstnicii de peste 65 de ani au voie sa plece de acasa doar in intervalul 11-13.

Astfel, se interzice circulatia tuturor persoanelor in afara locuintei, gospodariei, cu urmatoarele exceptii: deplasarea in interes profesional, deplasarea pentru cumparaturi de stricta necesitate, inlusiv pentru animalele domestice. De asemenea, avem voie sa iesim din casa pentru probleme medicale si pentru a face miscare, dar numai in zona casei si in niciun caz pentru o activitate sportiva de echipa. Pentru scopurile de mai sus, persoanele de peste 65 de ani au voie sa se deplaseze numai doua ore pe zi, mai exact intre orele 11 si 13.

Romanii care merg la serviciu in aceasta perioada trebuie sa aiba la ei legitimatia de serviciu sau o Adeverinta de la angajator, care sa certifice faptul ca prezenta lor e necesara la serviciu, precum si traseul urmat.

Interesant:   Canicula da (si mai mult) peste cap circulatia trenurilor

Pentru celelalte cazuri in care iesiti din casa trebuie sa aveti Declaratia pe propria raspundere, pentru a justifica scopul deplasarii.

“Dragi romani, cea mai grava criza din ultimii zeci de ai a cuprins si Romania, vorbim de acest virus cumplit care ne-a lovit pe noi si lumea intreaga. In decurs de numai o zi,  186 de persoane au fost infectate si in tara noastra. Asta ne-a determinat sa actionam imediat si sa luam masuri mai dure” – a declarat ministrul de interne, Marcel Vela.

In acest moment, in Romania sunt 794 de cazuri de coronavirus confirmate, iar numarul deceselor a ajuns la 12.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.