.

Romania in doliu: 10 morti intr-un incendiu la spitalul COVID din Piatra Neamt

Distribuie prietenilor tai!

Din cauza unui scurt-circuit, la sectia de Terapie Intensiva SARS-CoV-2 de la spitalul Judetean din Piatra Neamt a izbucnit un incendiu. Medicul de garda s-a aruncat in flacari sa salveze pacientii. Acum are arsuri pe mai bine de jumatate din corp.

La reanimare, locul unde clipa de clipa se duce batalia pentru viata, si-au gasit sfarsitul 10 oameni. Erau bolnavi de COVID, cu forme grave, iar doi dintre ei erau intubati. Mai multe cadre medicale au suferit arsuri serioase. Cel mai grav este medicul de garda, Catalin Denciu, care pur si simplu s-a aruncat in flacari pentru a salva pacienti. El are arsuri in proportie de peste 50 la suta. Starea lui e stabila, e constient. Este adus la Bucuresti, la spitalul Floreasca, pentru evaluare, iar apoi transferat, daca starea lui permite, la un spital militar din Belgia, specializat pe arsi.

“Eveniment tragic la spital aici, in Piatra Neamt, incendiu in Sectia ATI SARS-CoV-2, zece decese in randul pacientilor, un medic cu arsuri pe 40% din suprafata corporala, 15-20% gradul 4 pe membre, alte trei persoane din aparatul medical cu arsuri de gradul 1 si 2, dar pe suprafete limitate, care nu necesita internarea” – a declarat ministrul sanatatii, Nelu Tataru.

Interesant:   In urma controverselor, BOR vine cu explicatii

Din ce se stie pana acum, spitalul judetean din Piatra Neamt nu era in regula in privinta normelor antiincendiu si nu avea autorizatie ISU.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.