.

Romania da 120 de milioane de dolari pentru blindate amfibii de atac

Distribuie prietenilor tai!

Agentia de Cooperare pentru Securitate si Aparare – DSCA – care este responsabila de exporturile de echipamente militare americane, a recomandat Congresului Statelor Unite sa accepte potentiala vanzare a 16 AAV-7A1 catre Romania, la un cost estimat la 120,5 milioane de dolari.

Este vorba despre vehicule blindate amfibii in diverse configuratii. DSCA a dat unda verde vanzarii acestora catre Romania si precizeaza ca pe langa echipamentele asociate (mitraliere, sistem de tintire termica etc.) suma de 120,5 milioane dolari include si livrarea a 3 AAVC-7A1 (versiunea de comanda) si a 2 AAVR-7A1.

“Este vital pentru interesul national al SUA sa ajute Romania sa dezvolte si sa mentina o capacitate de autoaparare robusta si pregatita, pentru a spori capacitatea armatei romane de a face fata amenintarilor actuale si viitoare. Prin achizitionarea de blindate amfibie, Romania isi va spori capacitatea expeditionara, pentru a contracara amenintarile regionale” – precizeaza DSCA, intr-un comunicat de presa dat publicitatii la Washington.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

Puscasii americani au restrictionat utilizarea acestui tip de vehicul amfibie dupa un accident in care au murit mai multi militari. Insa clientii pentru AAV-7A1 nu lipsesc. Taiwan, Grecia si, mai recent, Romania vor achizitiona aceste echipamente, deja folosite de armata americana. Americanii inlocuiesc aceste vehicule, treptat, in cadrul programului ACV (Amphibious Combat Vehicle), incredintat tandemului format din BAE Systems si Iveco.

Grecia va cumpara 63 de astfel de vehicule, pentru un pret estimat la 268 de milioane de dolari, incluzand mitraliere, lansatoare de grenade si echipamente optronice.

Fortele Navale Romane anuntau inca din ianuarie ca prioritara pentru 2023 este cumpararea de vehicule amfibie de atac.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.