.

Romania, cea mai saraca tara din Europa

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A fost publicat  clasamentul tarilor europene in functie de nivelul de bogatie.

Banca Nationala a Danemarcei a prezentat lista cu tarile europene cele mai sarace si cele mai bogate. Un clasament intocmit pornind de la informatiile furnizate de Banca Centrala Europeana – BCE.

Potrivit lanouvelletribune.info, pe primul loc in clasament continua sa fie Danemarca, unde gospodariile dispun de 177.520 de euro, urmata de Olanda, cu 151.975 euro. Podiumul e completat de Suedia – 145.250 de euro, Luxemburg – 125.075 euro si apoi Belgia, 121.040 de euro

ROMANIA, IN COADA CLASAMENTULUI

La polul opus se afla Romania, cea mai saraca tara din Uniunea Europeana, potrivit analizei intocmite de Banca Nationala a Danemarcei. In Romania, venitul pe gospodarie e de circa 8070 de euro. O cifra de 22 de ori mai mica decat lidera clasamentului, Danemarca. O cifra stupefianta, afirma autorul articolului din lanouvelletribune.info, tinand cont ca ambele tari sunt in Uniunea Europeana si nu le separa decat 1600 de  kilometri.

Interesant:   Spre deosebire de Romania, americanii NU administreaza a treia doza de vaccin decat anumitor categorii

Inaintea Romaniei, pe penultimul loc, se afla Slovacia – 9415 euro si mai sus in clasament, Bulgaria si Polonia, cu un venit pe gospodarie de 12.105 euro.

Statisticile europene il contrazic pe premierul Florin Cîțu

In timp ce lista  prezentata de Banca Nationala a Danemarcei – o institutie cu o carte de vizita impecabila – plaseaza Romania pe ultimul loc in Uniunea Europeana, fiind cea mai saraca tara, premierul Florin Cîțu sustine ca nivelul de trai al romanilor a crescut de cand e  el premier si respinge realitatea pe care o traim cu totii, si anume ca puterea de cumparare  a romanilor a scazut, alimentele se scumpesc saptamanal, iar majorarea tarifelor la energie electrica si gaze ii va saraci si mai tare  pe romani.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.