.

România, campioană la vânzări cu amănuntul

datorii oameni bogati
Distribuie prietenilor tai!

Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a crescut în iulie cu 3,8%, comparativ cu luna similară din 2020, în timp ce în zona euro avansul a fost de 3,1%, arată datele publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În UE, vânzările de combustibili auto au crescut cu 2% în iulie, comparativ cu iulie 2020, cele de produse non-alimentare au urcat cu 5,7%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi tutun au înregistrat un avans de 1,3%.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creştere a volumului comerţului cu amănuntul în iulie, comparativ cu aceeaşi lună din 2020, s-a înregistrat în Bulgaria (20,2%), Croaţia (12,9%), Lituania (12,4%), Malta (11,4%), Estonia (11%), Slovenia şi România (ambele cu 8,4%), singurele scăderi fiind în Luxemburg (minus 5,6%), Austria (minus 2,4%), Germania (minus 0,3%) şi Spania (minus 0,1%).

În iulie, comparativ cu luna precedentă, volumul comerţului cu amănuntul a scăzut cu 2,3% în zona euro şi cu 1,9% în Uniunea Europeană. În iunie, volumul comerţului cu amănuntul a crescut cu 1,8% în zona euro şi cu 1,4% în UE faţă de luna mai.

Interesant:   Cum recuperezi datorii de la debitorii rău-platnici?

În UE, vânzările de combustibili auto au scăzut cu 0,9% iulie, comparativ cu luna precedentă, cele de produse non-alimentare cu 2,9%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi tutun au coborât cu 0,7%.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creştere a volumului comerţului cu amănuntul în iulie, comparativ cu luna precedentă, s-a înregistrat în Croaţia (2,5%), Malta (2,3%) şi Luxemburg (2,2%), iar cel mai semnificativ declin în Irlanda (minus 5,9%), Germania (minus 5,1%) şi Austria (minus 3,9%).

România a raportat o creştere de 0,1% în iulie, comparativ cu luna precedentă, după un declin de 1,1% în iunie.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.