.

România, atentă la situația din Rusia

Distribuie prietenilor tai!

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, sâmbătă, că toate autorităţile române monitorizează îndeaproape situaţia din Rusia, în deplină cooperare cu aliaţii.

“Toate autorităţile române monitorizează îndeaproape situaţia din Rusia, în deplină cooperare cu aliaţii noştri. Sunt informat permanent de Ministerul Apărării şi MAE cu privire la situaţie. Suntem în coordonare cu aliaţii noştri”, a scris Ciolacu pe Twitter.

Evgheni Prigojin, liderul grupului paramilitar Wagner, a afirmat sâmbătă că a intrat în Rusia cu trupele sale cu scopul de a răsturna conducerea militară, spunând că este “gata să moară” împreună cu cei 25.000 de oameni ai săi pentru a “elibera poporul rus”.

Procuratura generală rusă a anunţat deschiderea unei anchete pentru “răzvrătire armată” împotriva lui Prigojin, care s-a revoltat după ce a acuzat armata că i-a bombardat oamenii.

Autorităţile au înăsprit măsurile de securitate la Moscova şi în alte câteva regiuni din Rusia.

Preşedintele rus Vladimir Putin a apărut sâmbătă dimineaţă la televiziunea rusă şi a acuzat grupul Wagner de trădare, declarând că toţi cei care participă la această revoltă militară vor fi pedepsiţi.

Interesant:   Vom merge in Turcia doar cu Cartea de Identitate

Liderii G7 poartă discuţii pe măsură ce evoluează situaţia din Rusia, au confirmat şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, şi şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock.

”Am avut o convorbire telefonică cu miniştrii de externe din G7 pentru un schimb de opinii privind situaţia din Rusia. Înaintea Consiliului Afaceri Externe al UE de luni, coordonez în cadrul Uniunii Europene şi am activat centrul de răspuns la criză”, a anunţat Josep Borrell într-un mesaj postat sâmbătă pe Twitter şi preluat de agenţia DPA.

”Sprijinul nostru pentru Ucraina continuă fără încetare”, a adăugat responsabilul UE.

Grupul G7, format din principalele democraţii, include Franţa, Italia, Japonia, Canada, SUA şi Marea Britanie, alături de Germania.

”Ministrul de externe (Annalena) Baerbock tocmai s-a consultat cu miniştrii de externe din G7 cu privire la situaţie”, a confirmat sâmbătă după-amiază un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.