.

Roman arestat in Indonezia pentru clonare de carduri

Distribuie prietenilor tai!

Presa din Bali, Indonezia, scrie ca un roman a fost arestat in legatura cu o serie de infractiuni privind clonarea de carduri bancare.

Olar Madalin, cetatean roman, a fost arestat dupa o serie de activitati dubioase la un ATM al Bancii Mandiri, din Jalan Raya Tegalalang, Gianyar, Bali. Autoritatile din Indonezia au anuntat ca romanul a fost transferat la Denpasar, unde i s-a intocmit dosar penal. El ramane in arest, la Politia Regionala din Bali, timp de 20 de zile. Dupa aceasta perioada, va fi trimis in judecata.

Actul acuzarii mentioneaza ca suspectul a accesat, deliberat si ilegal, un sistem electronic al unei alte persoane. Olar Madalin a fost arestat dupa ce banca Mandiri a descoperit o serie de operatiuni dubioase la bancomatele sale din Gianyar. A fost instalat un sistem de supraveghere si asa s-a descoperit ca Olar Madalin instala un mic dispozitiv, prin care obtinea datele bancare ale celor ce foloseau bancomatul. Apoi, cu aceste date, romanul clona carduri bancare. La domiciliul sau a fost gasita aparatura folosita la clonarea cardurilor.

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

Autoritatile din Indonezia precizeaza ca incearca sa afle daca avea complici, iar surse apropiate anchetei sunt de parere ca romanul ar fi avut complici locali.

In Indonezia, pedepsele sunt foarte aspre in cazul infractiunilor informatice. Nu s-a precizat daca Olar Madalin se afla in Bali ca turist sau locuieste acolo.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.