.

Riscurile Androcur, un medicament care se comercializeaza si la noi

Distribuie prietenilor tai!

Autoritatile franceze avertizeaza ca acest medicament creste riscul de meningiom, o tumora benigna care se dezvolta pe creier

80.000 de pacienti, 30.000 de medici si 2000  de institutii medicale din Franta au primit o nota de informare privind medicamentul Androcur. Potrivit acestui avertisment, despre care scrie presa franceza, acetatul de ciproterona, pe care il contine medicamentul Androcur si derivatele sale, poate duce la aparitia meningiomului.

Androcur se administreaza femeilor in tratarea anumitor maladii hormonale care se manifesta prin pilozitate excesiva (hirsutism), iar barbatilor in tratarea cancerului de prostata. De asemenea, mai este utilizat impotriva acneei si seboreei. Nu se recomanda femeilor aflate la menopauza ori copiilor.

Potrivit notei oficiale emise de Agentia Franceza a Medicamentelor,  de la 1 iulie, toti pacientii care incep tratamentul cu Androcur sau derivatele acestuia trebuie sa fie informati in legatura cu riscurile de tumora cerebrala pe care le poate antrena acest medicament. Pacientii, vechi si noi, vor fi periodic consultati clinic si radiologic, adica vor beneficia de un examen imagistic.

Interesant:   Comportamente care ne ajuta sa ne intarim sistemul imunitar

In plus, de la 1 iulie, farmaciile  din Franta vor putea elibera medicamentul doar daca reteta e insotita de un document care sa mentioneze riscurile asociate Androcur, semnat de medic si de pacient.

In Romania se comercializeaza Androcur in farmacii, dar nu se vinde decat pe baza de reteta.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.