.

Revolta pe Twitter, Musk limiteaza numarul postarilor pe care le putem citi

Distribuie prietenilor tai!

Proprietarul platformei a anuntat ca restrictioneaza, temporar, numarul postarilor ce pot fi citite. Motivul invocat este ca vrea sa limiteze utilizarea masiva a datelor de pe platforma de catre terte parti, in special in vederea alimentarii modelelor de inteligenta artificiala. Multi spun insa ca, in realitate, Musk vrea sa obtina cat mai multe abonamente platite.

Potrivit anuntului facut de Elon Musk – si primit cu indignare de 99 la suta dintre utilizatorii Twitter – utilizatorii cu conturi verificate (care au bifa albastra) vor putea citi pana la 8000 de mesaje pe zi. Utilizatorii cu conturi neverificate vor putea citi doar 800 de postari pe zi, iar utilizatorii cu conturi nou infiintate, 400 de postari pe zi. Reamintim ca utilizatorul verificat plateste un abonament lunar de 8 dolari. De asemenea, Twitter a anuntat cu 24 de ore inainte de aceste restrictii, ca platforma nu va mai putea fi accesata de utilizatori care nu au cont. Pana acum, chiar daca cineva nu avea cont de Twitter, putea intra si citi postarile.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

Banii sunt adevaratul motiv ?

Elon Musk da vina pe modelele de inteligenta artificiala, care colecteaza masiv date de pe Twitter si manipuleaza sistemul.  “Sute de organizatii sau poate mai multe, au adunat date de pe Twitter intr-o maniera foarte agresiva, intr-un asemenea grad, incat a fost perturbata utilizarea obisnuita de catre utilizatorii de internet” – a declarat Musk. Dar multi suspecteaza ca, in realitate, Musk nu incearca decat sa scoata mai multi bani. Concret, ca sa aiba acces la mai multe postari pe zi, utilizatorul Twitter sa plateasca cei 8 dolari pe luna, pentru bifa albastra de cont verificat. Dar chiar si asa, valul de nemultumire e urias. Chiar si cei care au platit abonamentul sunt revoltati ca li se limiteaza numarul de postari citite la 8000. Musk sustine ca e o masura temporara, dar temerile sunt ca, odata introduse, restrictiile vor ramane pentru totdeauna.

Cert este ca sunt revoltati inclusiv sustinatorii lui Musk – cei care spun ca Twitter s-a imbunatatit considerabil, dupa ce a fost preluat de el, fiind mai multa libertate de exprimare inclusiv in domenii sensibile, cum e vaccinarea anti COVID sau chestiuni de politica interna americana.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.