.

Revelion COVID : focuri de artificii in orase fantoma

Distribuie prietenilor tai!

Aproape toata planeta a sarbatorit trecerea in 2021 acasa, in izolare, iar focurile de artificii, care scoteau in strada milioane de oameni, au luminat cerul unor orase-fantoma.

Din cauza restrictiilor impuse de pandemie, strazile au ramas pustii in noaptea de Revelion. Ca sa mai insenineze atmosfera, in multe orase au fost organizate focuri de artificii, dar fara oameni. Spectaculoasele jocuri pirotehnice au putut fi urmarite doar la televizor sau, la fata locului, de un public extrem de restrans. In toata Europa sunt restrictii de circulatie pe timpul noptii, iar acestea au fost mentinute si de Revelion. Parisul a oferit o imagine dezolanta. Celebrul bulevard Champs Elysees, care gemea de lume in noaptea dintre ani, la Revelionul 2021 a fost pustiu. Neavand voie sa iasa din casa, francezii au stat la televizor si au urmarit impresionantul spectacol cu focuri de artificii de la Versailles, care a avut loc, bineinteles, fara public.  Jean-Michel Jarre a concertat, virtual, in catedrala Notre Dame. Artistul se afla, de fapt, intr-un studio din apropiere, dar gratie realitatii virtuale, totul parea ca se desfasoara in interiorul Notre Dame. Nici spaniolii n-au iesit in strada de Revelion. Pietele din Madrid unde lumea se aduna sa isi ia ramas bun de la vechiul an si sa-l intampine pe cel nou au fost inchise, iar focurile de artificii au avut doar tele spectatori, nu si spectatori.

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

La New York, in faimoasa Times Square, traditionalul Glob de Cristal, care e coborat in ultimele 60 de secunde ale anului care se incheie, a putut fi admirat doar de cateva zeci persoane. Au primit invitatie oameni care zi de zi se afla in prima linie in lupta cu coronavirusul. Pana acum, in Times Square de Revelion n-aveai loc sa scapi un ac.

Tot din cauza riscului infectarii cu COVID, piata Rosie din Moscova a fost inchisa. Singurii care s-au putut bucura de focurile de artificii au fost rusii aflati la un patinoar de langa Piata Rosie. Si strazile din Istanbul au fost mai pustii ca niciodata. Revelioanele din metropola turca atrageau sute de mii de turisti. Acum insa, pe strada puteau fi vazute doar patrulele de politie.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.