.

Restricțiile se relaxează în Shanghai

Distribuie prietenilor tai!

Autorităţile chineze au ridicat miercuri la Shanghai cele mai importante restricţii anti-COVID-19 impuse în urmă cu două luni celor 25 de milioane de locuitori ai metropolei, un pas suplimentar către o anulare a lockdown-ului care exasperează populaţia şi strangulează economia, relatează AFP.

Mai multe măsuri au fost deja flexibilizate în ultimele zile în urma raportării unui număr scăzut de contagieri cu noul coronavirus.

Miercuri dimineaţa, locuitorii din Shanghai au pornit din nou spre locurile de muncă, în timp ce unele magazine se pregăteau să deschidă. Metroul şi transporturile în comun funcţionează din nou, potrivit unui corespondent al AFP.

Autorităţile au avertizat totuşi că reîntoarcerea la normalitate nu este deocamdată posibilă.

Centrele comerciale, magazinele de proximitate, farmaciile şi saloanele de înfrumuseţare vor putea funcţiona la o capacitate de 75%.

Sălile de sport şi cinematografele vor rămâne închise, iar redeschiderea şcolilor se va face de la caz la caz.

Interesant:   Coșmarul trăit de nord-coreeni

Presa din Shanghai a publicat fotografii cu ofiţeri în echipament portocaliu care înlătură unele dintre barierele care blocau zonele oraşului de săptămâni.

Taxiurile şi maşinile private vor putea să circule din nou pe drumurile din aşa-numitele zone cu risc scăzut.

Persoanele care locuiesc în zone considerate ”cu risc ridicat” vor fi în continuare supuse unor restricţii de călătorie.

Ministerul Sănătăţii a raportat marţi 31 de noi cazuri la Shanghai, faţă de peste 25.000 de la sfârşitul lunii trecute.

Închiderea oraşului, cel mai populat din China, a slăbit economia, a afectat producţia, a limitat consumul şi a perturbat semnificativ lanţurile de aprovizionare.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.