.

Restricții la energia electrică, în Ucraina

Distribuie prietenilor tai!

Ucraina va începe de joi să restricţioneze furnizarea de energie electrică pe tot teritoriul ţării, a anunţat miercuri un înalt oficial al preşedinţiei de la Kiev, citat de Reuters, după ce Rusia a lovit mai multe centrale electrice.

“Între 7 a.m. şi 11 p.m. este necesar să minimizăm utilizarea de curent (…) dacă nu se va face aşa, trebuie să fiţi pregătiţi pentru întreruperi temporare ale alimentării”, a scris Kirilo Timoşenko, adjunct al şefului cancelariei preşedintelui Volodimir Zelenski, într-un mesaj pe Telegram.

Guvernul spaniol a anunţat miercuri trimiterea a cinci generatoare electrice în Ucraina, unde atacurile ruseşti asupra infrastructurii energetice au lăsat în întuneric peste o mie de oraşe şi unde sunt prevăzute restricţii de electricitate cu începere de joi, notează AFP.

“Având în vedere recentele atacuri ale Rusiei asupra infrastructurii electrice care au afectat grav furnizarea de energie electrică cetăţenilor ucraineni, (…) Ministerul Apărării va trimite imediat generatoare în această ţară”, potrivit unui comunicat al ministerului de la Madrid.

Interesant:   Cum recuperezi datorii de la debitorii rău-platnici?

Este vorba de patru generatoare cu o putere de 400 de kilowaţi şi al cincilea de 150 de kilowaţi, care aparţin forţelor aeriene spaniole.

Materialul va fi transferat “în următoarele trei zile pe cale terestră spre un centru logistic” din Polonia, de unde va fi apoi trimis în Ucraina, a adăugat Ministerul Apărării.

Peste 1.000 de oraşe ucrainene sunt fără curent din cauza bombardamentelor ruseşti care, potrivit Kievului, au distrus 30% din centralele electrice ale ţării în ultimele 10 zile.

Restricţii în privind furnizarea de energie electrică vor fi introduse în toată Ucraina cu începere de joi, a anunţat preşedinţia ucraineană miercuri, după mai multe serii de atacuri ruseşti vizând infrastructura critică.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.