.

Restrictii fara precedent in Olanda

Distribuie prietenilor tai!

Daca in primavara, la inceputul pandemiei, olandezii au fost mai putini stricti decat marea majoritate a tarilor europene, guvernul de la Haga a decis acum restrictii foarte dure, care vor dura cinci saptamani.

Intr-un discurs televizat – o raritate pentru viata politica din Olanda – premierul Mark Rutte a recunoscut ca virusul se raspandeste mai rapid decat se credea nu mai departe de acum o saptamana. “De aceea, Olanda intra in carantina. Vom inchide toate locurile unde oamenii se aduna. Vor fi doar cateva exceptii, pentru ca tara sa functioneze in continuare si pentru a asigura protectia celor vulnerabili. Totul e in scopul de a reduce contactele la minimum. Fara contact, virusul nu se poate raspandi” – le-a spus premierul Rutte olandezilor.

Proteste de strada

Chiar in timp ce premierul vorbea la televizor, cateva zeci de persoane au protestat zgomotos, batand in tigai si cratite. Galagia de afara se auzea pana in biroul primului ministru, asa ca interventia TV a fost punctata pe alocuri de tigaile protestatarilor. De altfel, Rutte s-a referit la oamenii din strada, spunand : “nu avem de-a face cu o simpla gripa, asa cum cred oamenii din spatele nostru”. A fost nevoie de interventia politiei pentru a dispersa demonstrantii. O persoana a fost arestata.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

Practic, Olanda se inchide complet. De marti, se inchid toate magazinele neesentiale, cu exceptia supermarketurilor, magazinelor alimentare si farmaciilor. De miercuri, scolile trec toate online. De asemenea, se inchid muzeele, cinematografele, salile de spectacola si salile de sport, precum si gradinile zoologice. Seful guvernului olandez le-a cerut oamenilor sa iasa cat mai putin din casa, sa nu plece in strainatate si sa limiteze la unu, maxim doi, numarul invitatilor de Craciun.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.