.

Renovarea apartamentului cu bani puțini: 5 ponturi

image001
Distribuie prietenilor tai!

Renovarea unui apartament presupune, adesea, eforturi considerabile: muncă, timp, dar și resurse financiare. Ei, bine, nu e mereu așa. Renovarea unei locuințe nu trebuie să însemne, obligatoriu, cheltuirea tuturor economiilor pentru a beneficia de o casă frumoasă. Te vei convinge singur dacă vei citi cele câteva idei de renovare de mai jos.

Amenajează locuința cu piatră naturală

Pentru multă vreme, piatra naturală a fost considerată un obiect de lux. Adevărul este, însă, că piatra naturală este un produs ca oricare altul, iar costurile sale mai ridicate reflectă, de fapt, nivelul de calitate al finisajului. Astfel, în prezent, poți folosi granit in diverse culori pentru placări interioare sau blaturi de lucru, poți folosi marmura, pentru a crea trepte cu adevărat estetice și speciale, sau poți apela la travertin, dacă ai nevoie de un efect estetic deosebit pentru amenajarea grădinilor, a teraselor sau chiar a interioarelor camerelor.

Interesant:   Ce trebuie să facem atunci când montăm anvelopele de iarnă

Piatra naturală este perfectă pentru orice tip de amenajare; dacă vrei să ai garanția unor lucrări luxoase și elegante, ai în vedere că granitul este unul dintre cele mai durabile finisaje și, deopotrivă, și cele mai estetice. Granitul are un colorit deosebit, ușor de recunoscut, este ușor de curățat și este, de asemenea, foarte rezistent la șocuri mecanice, zgârieri sau pete. Astfel, chiar dacă piatra naturală poate părea scumpă, la o primă vedere, vei vedea că, de fapt, prețul reflectă durabilitatea și rezistența, adică nivelul de calitate al materialelor în sine.

Folosește materiale sustenabile

Este dificil să vorbim despre sustenabilitate în domeniul construcțiilor și al amenajărilor interioare și, cu toate astea, nu este imposibil. Poți folosi materiale care să aibă o durată mai mare de viață, dar care să nu coste o avere și care să nu se deterioreze cu ușurință. Rigipsul este doar un exemplu în acest sens, fiind unul dintre materialele cu cel mai înalt grad de utilizare, mai ales, când vine vorba despre amenajări sau renovări. Rigipsul poate fi folosit mai ales la compartimentări, fiind utilizat, în majoritate, pentru delimitări spațiale. De asemenea, plăcile din rigips mai sunt folosite și pentru a realiza diverse scafe sau elemente decorative la nivelul pereților.

Interesant:   Faci mult sport? Iata cateva sfaturi privind dieta sportiva

Recondiționează mobilierul

Mobilierul vechi poate primi o nouă șansă; pentru a face acest lucru poți, pur și simplu, să te folosești de vopsea. Aceasta este disponibilă în funcție de tipul materialelor pe care o aplici, așa că, este indicat să folosești un produs care să ți se potrivească. Alege o vopsea potrivită și schimbă aspectul mobilierului, al țevilor sau al oricăror alte produse cărora vrei să le oferi o nouă imagine.

Izolează locuința

Izolarea locuinței are implicații pe termen lung, drept pentru care vorbim despre o amenajare care îți va oferi o soluție de durată. Poți alege ca materiale de izolare spuma poliuretanică, vata minerală bazaltică, vata de sticlă sau polistirenul. Mai apoi, poți aplica straturile de finisare, astfel încât rezultatul final să schimbe total aspectul casei tale.

Refolosește materialele de la renovări precedente

Dacă ai rămas cu materiale în plus de-a lungul timpului, acum, este momentul să le utilizezi. De asemenea, dacă ai decopertat anumite straturi, le poți refolosi acolo unde este nevoie de ele. Parchetul, piatra naturală spartă sau cărămida reprezintă materiale pe care le poți refolosi la nevoie, așa că, utilizează-le pentru a oferi casei tale aspectul dorit.

Interesant:   Faci mult sport? Iata cateva sfaturi privind dieta sportiva

Renovarea unei locuințe nu ar trebui să coste foarte mulți bani și nici nu ar trebui să te determine să faci rabat la calitate. Alege materiale durabile și naturale, pe cât posibil, astfel încât să te poți bucura deopotrivă de confort, frumusețe și rezistență în timp.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.