.

Regizorul Jean-Luc Godard a recurs la asistenţă pentru sinucidere

Distribuie prietenilor tai!

Parintele Noului Val din cinematografia franceza, Jean-Luc Godard, avea 91 de ani. Familia a confirmat ca regizorul franco-elvetian a recurs la sinucidere asistata.

Godard suferea de mai multe boli invalidante si a cerut aprobarea juridica, in Elvetia, pentru moarte voluntara.  In Elvetia exista mai multe forme de asistenta pentru deces, printre care eutanasia pasiva si asistenta pentru sinucidere.  Cea mai frecventa este asistenta pentru sinucidere, o practica ce nu este reglementata intr-o maniera specifica, dar este autorizata in anumite conditii.

”Domnul Godard a recurs la asistenta legala in Elvetia pentru moarte voluntara ca urmare a unor multiple patologii invalidante, consemnate in raportul medical” – a explicat avocatul familiei, Patrick Jeannere.

Godard este unul dintre creatorii care a amprentat cel mai mult cinematografia franceza. A semnat regia unor pelicule devenite legendare, intre care Cu sufletul la gura (1960), Masculin feminin (1966), Dispretul (1963), Pierrot nebunul (1965), Elogiu dragostei (2001).

De la Emmanuel Macron la Alain Delon, numeroase personalitati politice sau din lumea artei i-au adus un omagiu ”maestrului” Jean-Luc Godard. “O pagina din istoria cinematografiei se inchide.Multumim, Jean-Luc, pentru frumoasele amintiri pe care ni le-ai lasat” – a declarat Alain Delon, iar presedintele Emmanuel Macron a scris, pe Twitter : “A inventat o arta categoric moderna, intens libera. Am pierdut o comoara natională, o privire de geniu”.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.