.

Regina Elisabeta serbeaza 94 de ani in discretie totala

Distribuie prietenilor tai!

Pentru prima data in istorie, de ziua Reginei Elisabeta a II-a nu se vor trage salvele de tun omagiale. Suverana insasi a cerut acest lucru, spunand ca, in contextul suferintei provocate de COVID-19 in randul britanicilor si in toata lumea, salvele de tun ar fi nepotrivite.

Ziua Reginei e pe 21 aprilie, iar Palatul Buckingham precizeaza ca suverana nu doreste sa se organizeze nimic special si ca nu sunt prevazute niciun fel de evenimente publice.

Astfel, nu va avea loc faimosul Trooping the Colour, ceremonia la care iau parte regimentele armatelor britanice si ale  Commonwealth, o traditie ce dateaza din secolul al 17-lea.

Pe retelele de socializare va fi postat un anunt marti, 21 aprilie, iar Elisabeta a II-a va vorbi la telefon cu apropiatii si, probabil, vor fi sesiuni video, insa totul ramane privat.

Britanicii au inceput deja sa se mobilizeze pe Facebook si Twitter pentru ca marti la pranz sa cante, fiecare, de la fereastra casei sale, La Multi Ani.

Interesant:   Designul minimalist în camera copilului: Creează un spațiu calm și ordonat pentru concentrare și relaxare

Elisabeta a II-a este pe tron de 68 de ani, iar acum este prima oara in domnia suveranei cand de ziua ei nu se vor trage salve de tun.

15 mii de morti in Marea Britanie

Potrivit bilantului anuntat de guvernul de la Londra, numarul celor rapusi de COVID 19 a depasit infricosatoarea cifra de 15.000 de oameni. Numarul infectatilor este, pana acum, de 114.217.

Premierul britanic, Boris Johnson, in convalescenta dupa COVID 19 inca nu si-a reluat activitatea. El are nevoie de odihna pentru a se reface dupa forma urata de pneumonie virala, din cauza careia a ajuns in spital, la terapie intensiva.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.