.

Regina Elisabeta a II-a a murit ”de bătrânețe”

Distribuie prietenilor tai!

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit de “bătrâneţe”, la vârsta de 96 de ani, potrivit certificatului său de deces publicat joi, relatează AFP şi Reuters.

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh britanic, a decedat pe 8 septembrie la ora 15:10 (14:10 GMT), conform documentului publicat de Arhivele Naţionale ale Scoţiei. Suverana a murit la reşedinţa ei privată din Balmoral.

Palatul Buckingham a publicat un comunicat în jurul orei 12:30 în aceeaşi zi în care spunea că medicii erau îngrijoraţi de starea de sănătate a reginei şi că aceasta va rămâne sub supraveghere medicală. Decesul ei a fost anunţat în mod oficial la ora 18:30.

Certificatul arată că decesul reginei a fost înregistrat de fiica ei, prinţesa Anne, pe 16 septembrie.

Suverana şi-a îndeplinit ultima sarcină oficială cu doar două zile înainte când a numit-o pe Liz Truss în funcţia de premier.

Regina Elisabeta a II-a, care s-a aflat timp de 70 de ani pe tronul Marii Britanii, suferea de la sfârşitul anului trecut de ceea ce Palatul Buckingham numise “probleme episodice de mobilitate”, obligând-o să se retragă din aproape toate angajamentele ei publice.

Interesant:   România a scăpat de MCV

Sute de persoane s-au adunat joi dimineaţă pentru redeschiderea pentru public a Castelului Windsor, închis după decesul, pe 8 septembrie, al reginei Elisabeta a II-a, înmormântată în această reşedinţă, informează AFP.

Închis ca toate reşedinţele regale după moartea suveranei, castelul, situat la aproximativ 40 de kilometri vest de Londra, şi unde regina a locuit cea mai mare parte a timpului de la debutul pandemiei de COVID-19, este un loc emblematic al turismului britanic.

Vizitatorii pot vedea piatra de mormânt a regretatei suverane la Memorialul George al VI-lea – tatăl Elisabetei a II-a, decedat în 1952 – situat în capela gotică a castelului.

Regina, care a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani, după mai bine de 70 de ani de domnie, a fost înmormântată alături de soţul ei, prinţul Philip, de părinţii şi de sora ei, pe 19 septembrie, după funeraliile de stat de la Wesminster Abbey din Londra.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.