.

Regina Elisabeta a II-a a iesit din izolare

Distribuie prietenilor tai!

In varsta de 94 de ani, suverana britanica a iesit, pentru prima oara dupa izbucnirea pandemiei, la plimbare cu calul prin jurul castelului Windsor, resedinta ei favorita.

Presa britanica a publicat cateva fotografii cu regina Elisabeta a II-a calare pe Balmoral Fern, unul dintre poneii ei din rasa Fell, in varsta de 14 ani.

In pofida varstei, suverana e in forma, sta in sa dreapta si are o tinuta impecabila, tipic englezeasca: manusi albe, batic multicolor pe cap,  costum de tweed si  ghete de calarie de culoare visinie.

Pe 19 martie, regina Elisabeta a II-a s-a izolat la Windsor impreuna cu sotul sau, printul Philip in varstă de 98 de ani, si un grup redus de angajati ca urmare a restrictiilor impuse de executivul britanic la sfarsitul lunii martie pentru a opri raspandirea noului coronavirus.

Elisabeta a II-a a implinit 94 de ani pe 21 aprilie, in plina pandemie. Din cauza COVID-19, pentru prima data de la urcarea ei la tron, suverana britanica nu a fost salutata cu salvele de tun omagiale, traditionale de ziua ei. A fost dorinta expresa a reginei ca, de aniversarea ei, sa nu aiba loc niciun fel de manifestari. Cand mor atatia oameni, festivismul ar fi nepotrivit – ar fi spus Elisabeta a II-a.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Pe tot timpul izolarii, regina a tinut legatura audio si video cu apropiatii, dar si cu premierul Boris Johnson. In mai putin de 10 saptamani, ea s-a adresat natiunii de doua ori, fapt fara precedent. Prima data le-a vorbit supusilor despre speranta si le-a transmis ca regatul va iesi cu bine din pandemie. A doua ei interventie a avut un mesaj similar, centrat tot pe ideea de speranta, in discursul televizat rostit pentru marcarea a 75 de ani de la ziua Victoriei.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.