.

Regele Iordaniei nu mai vine în România din cauza declaraţiilor Vioricăi Dăncilă

Distribuie prietenilor tai!

Regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, a anunţat într-un comunicat de presă că îşi anulează vizita oficială în România, ca urmare a declaraţiilor premierului Viorica Dăncilă referitoare la mutarea ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Vizita Suveranului Regatului Haşemit al Iordaniei urma să înceapă astăzi.

“Decizia a fost luată în semn de solidaritate cu Ierusalimul, ca urmare a remarcilor premierului român Viorica Dăncilă de duminică, prin care a exprimat intenţia de a muta ambasada ţării sale la Ierusalim. Vizita Regelui Abdullah King în România, care deţine în prezent preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, a fost planificată pentru a include întâlniri cu preşedintele României Klaus Iohannis şi lideri ai Parlamentului. Majestatea sa a programat, de asemenea, să participe la Reuniunea Aqaba, care a fost planificată să fie găzduită de România în parteneriat cu Iordania. În marja acestei vizite, guvernele român şi iordanian urmau să semneze un acord, două memorandumuri de înţelegere şi un program de cooperare, în timp ce era programată organizarea unui forum de afaceri România-Iordania, cu participarea reprezentanţilor sectorului privat din cele două ţări”, se arată în declaraţia oficială a Biroului de presă al Regelui Iordaniei. 

Interesant:   ISIS revendica atentatul sangeros de la Moscova, dar exista mari dubii ca ei ar fi in spatele atacului

Prwemierul Viorica Dăncilă a declarat, ieri, în Statele Unite, că guvernul României va muta ambasada din Israel de la Tel AViv la Ierusalim. Declaraţia sa a fost aspru criticată de către preşedintele Klaus Iohannis, care a calificat-o pe premierul Dăncilă drept ignorantă. Ulterior, Viorica Dăncilă a revenit asupra celor spuse şi a precizat că a fost doar o opinie personală.  

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.