.

Regele Charles va fi încoronat pe 6 mai

Distribuie prietenilor tai!

Regele Charles al III-lea va fi încoronat la 6 mai 2023 la abaţia Westminster din Londra, alături de soţia sa, regina consoartă Camilla, conform unui anunţ făcut marţi de palatul Buckingham, transmite AFP.

Ceremonia va fi condusă de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii anglicane.

“Încoronarea va reflecta rolul monarhului în ziua de azi şi va privi spre viitor, trăgându-şi în acelaşi timp rădăcinile din lunga tradiţie şi din fastul monarhiei”, conform comunicatului.

Charles al III-lea a devenit în mod automat rege după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, la 8 septembrie, potrivit presei de la Londra.

Regele Charles al Marii Britanii şi regina consoartă Camilla au participat luni la primul eveniment public de la încheierea perioadei de doliu regal după decesul reginei Elisabeta a II-a, relatează dpa.

Regele Charles al III-lea a acordat statutul de oraş localităţii Dunfermline, vechea capitală a Scoţiei.

Charles a transmis “cele mai calde felicitări” celui mai nou oraş din Scoţia, precizând că acest lucru “i-ar umple inima de bucurie dragei mele mame”.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

Localitatea a primit statut de municipalitate în cadrul festivităţilor organizate cu prilejul Jubileului de Platină al reginei Elisabeta.

El a vorbit despre “dragostea profundă” a mamei sale pentru Scoţia, descriind-o drept “unul dintre fundamentele vieţii ei”.

Sute de localnici au participat la eveniment pentru a saluta cuplul regal.

“În timp ce sărbătoriţi statutul binemeritat de nou oraş al Scoţiei, nu pot decât să îmi exprim cele mai calde felicitări şi urările mele din inimă pentru anii care vor urma”, le-a spus regele Charles participanţilor.

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.