.

Regele Charles, primul suveran britanic care vorbeste in Bundestag

Distribuie prietenilor tai!

Aflat in a doua zi a vizitei de stat in Germania, regele Charles al III-lea a vorbit in plenul parlamentului federal, un moment in premiera, tinand cont ca e primul monarh britanic care tine un discurs in Bundestag.

Regele Charles al III-lea a vorbit si in germana si in engleza, dar cel mai mult in limba tarii gazda. El s-a referit la relatiile speciale care exista intre Regatul Unit si Germania, dar si la probleme actuale, cum ar fi razboiul din Ucraina. Suveranul britanic a atras atentia ca “in Europa a revenit flagelul razboiului”. De asemenea, Charles al III-lea a elogiat modul exemplar in care au colaborat Londra si Berlin pentru a sustine Ucraina.

Un discurs presarat si cu momente comice

Dar discursul a fost presarat si cu glume, dovedind inca odata ca Charles are un fin simt al umorului. El a spus ca intre Germania si Marea Britanie exista si… rivalitati. De exemplu, in fotbal. Suveranul a amintit faptul ca Leoaicele – nationala engleza de fotbal feminim – au invins Germania si au ajuns campioane europene.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

Este prima vizita in strainatate pe care o face Charles de cand a devenit rege, in septembrie, dupa moartea reginei Elisabeta a II-a. Prima etapa ar fi trebuit sa fie Paris, insa pe fondul protestelor violente de strada, impotriva cresterii varstei de pensionare, vizita regelui Charles si a Reginei Consoarta, Camilla, a fost amanata.

Charles si Camilla la piata

Se stie ca atat regele, cat si sotia lui sunt mari iubitori de produse bio, asa ca o vizita intr-o piata de produse agroalimentare de la micii producatori nu putea lipsi din programul celor doi. Atat regele, cat si regina consoarta au stat de vorba cu precupetii si cu clientii si au gustat din mai multe sortimente de produse.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.