.

“Regele” Bibi a fost detronat

Distribuie prietenilor tai!

Noul prim-ministru al Israelului este Naftali Bennett, votat de Knesset, parlamentul israelian. Dupa 12 ani la sefia guvernului, Benianim Netanyahu, numit de admiratorii sai “regele”, a fost detronat.

A fost o victorie la limita: 60 de membri ai Knesset-ului au votat pentru noul guvern, iar 59 impotriva. Coalitia care a reusit sa sparga monopolul detinut de Bibi timp de 12 ani e formata din opt partide. Naftali Bennett, de la partidul Yamina, are o intelegere de alternanta la guvernare, cu Yair Lapid, de la partidul Yesh Atid.  Astfel, dupa doi ani, Bennett ii va preda stafeta lui Lapid. Noul cabinet al ultranationalistului Naftali Bennett este compus din opt formatiuni, atat din dreapta, cat si din stanga esichierului politic, inclusiv un partid arab.

Naftali Bennett –  milionar din dreapta radicala

Noul premier israelian are 49 de ani si este un fost apropiat al lui Netanyahu, de care insa s-a distantat in ultimii ani. A fost ministru al apararii, comandant al unui comando al trupelor speciale, iar banii i-a facut dintr-o firma de high tech. Inainte de a intra in politica, si-a vandut firma cu 145 de milioane de dolari. Parintii lui sunt nascuti in SUA, iar Bennett vorbeste perfect engleza. Va fi primul sef de guvern israelian fatis religios. Poarta kippa permanent si a luptat ani de zile pentru extinderea coloniilor evreiesti. Bennett a fost criticat pentru intelegerea la care a ajuns cu formatiuni pro-arabe, in urma careia a fost propulsat in scaunul de premier. “Am facut ceea ce e bine pentru Israel” – s-a aparat noul premier.

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.