.

Referendum pentru trotinetele electrice

Distribuie prietenilor tai!

Viceprimarul general al Capitalei, Stelian Bujduveanu, vrea ca Primaria sa organizeze un referendum privind trotinetele electrice. In opinia sa si a Partidului National Liberal, pe care il reprezinta, bucurestenii trebuie sa decida: Cu sau fara trotinete electrice pe strazile din Capitala!

Intr-o postare pe Facebook, Stelian Bujduveanu aminteste ca in calitate de viceprimar general si de consilier al Partidului National Liberal, a elaborat in urma cu un an Regulamentul pentru folosirea trotinetelor. „Documentul a urmat toti pasii legali, inclusiv dezbaterea publica, fiind propus si scos de 3 ORI de pe ordinea de zi a Consiliului General. Am decis astfel ca Bucurestiul nu mai poate astepta. Ne intoarcem la cea mai buna forma de democratie si ii intreb direct pe bucuresteni, prin referendum, daca isi doresc sau nu trotinete electrice in regim self-service pe strazile orasului” – scrie viceprimarul liberal pe Facebook.

Pentru a avea costuri cat mai mici, el propune ca referendumul sa aiba loc odata cu alegerile europarlamentare, adica duminica, 9 iunie 2024.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

„Invit consilierii generali, indiferent de culoarea politica, sa semneze si sa sustina acest demers. Incepand de astazi propunerea de referendum si lista pentru semnaturi sunt disponibile la Cabinetul meu din cadrul Primariei Capitalei – Bd. Regina Elisabeta, nr. 47” – mai scrie Bujduveanu in postarea sa de pe Facebook.

Motivul pentru care mai multe capitale au interzis trotinetele electrice in regim de self-service e legat de masurile de siguranta. La Paris, de exemplu, unde trotinetele electrice, in regim de self-service, au fost interzise pe 1 septembrie, tot in urma unui referendum, soferii s-au plans adesea ca „trotinetistii” apar de unde nici nu te astepti, iti sar in fata, nu au casca si nu respecta regulile.

Alte capitale insa, Londra, de exemplu, chiar vrea sa extinda serviciul de trotinete din oras, tinand cont ca traficul auto e sufocat.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.